Сцена / екран / ефир

Най-новият танцов пърформанс Mayday на Derida Dance

На 31 май спектакълът ще бъде представен в пространството на Derida Dance Center в София преди участието му на "Варненско лято"

Най-новият танцов пърформанс Mayday на Derida Dance


◊ СЪБИТИЕТО

Най-новият танцов пърформанс на Derida Dance, наречен Mayday, е детективска лупа, през която зрителите ще разпознаят изпъкналите форми на комуникационния хаос в една динамично развиващата се конкурентна среда. Представен премиерно съвсем скоро, той вече има две покани за ежегодните български фестивали One Dance Week и МТФ „Варненско лято”.

“В танцова стъпка с последните си две представления Monocrossing и ARTeFACT, хореографът Живко Желязков отново подлага танцьорите си на мултимедийно микс изпитание – Милена Виденова, Петя Мукова и Филип Миланов се справят перфектно и с много пластика, желание и пот дават живот и шанс за оцеляване на своите герои. За това допринася отново и звуковата среда на добре познатия Иван Шопов (или CООН/Balkansky), чийто блестящо семплиран нойз (морзов код, всевъзможни електрически сигнали и смущения) оперира в тотална симбиоза както с телата на танцьорите, така и с чудесната минимъл сценография (на Ралица Зортева) и визуална среда (на Полина Стоянова).”

„Като всеки пърформънс на Derida и този предлага асоциативност в избран от нас вариант. Актуалната тема за информацията, която се намества във всеки ъгъл на ежедневието ни; бедствието, за което съобщава или което самата тя е; интегриран или самотен, унифициран или идентифициран е човекът днес, са ехо от „крясъка" Mayday.“


• На 31 май (събота) от 20:30 часа любителите на съвременното изкуство могат да видят пърформанса в пространството на Derida Dance Center (бул. "Сливница" 245). Резервация на билети може да бъде направена на уебсайта на танцовата компания: http://www.derida-dance.com/qs/en/component/seminar/  

 

 


Автор:
Derida Dance Center
Публикация:
30.05.2014 г. 13:36
Посетено:
1266
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/19325-nay-noviyat-tantsov-parformans-mayday-na-derida-dance