Сцена / екран / ефир

Балет "Арабеск" представя "Carmina Burana"

28 май, 19.00 ч., Музикален театър

Балет "Арабеск" представя "Carmina Burana"


◊ СЪБИТИЕТО

Балет „Арабеск” представя

28 май, 19.00 ч., Музикален театър

Carmina Burana
Музика – Карл Орф
Хореография – Боряна Сечанова
Костюми – Цветанка Петкова-Стойнова

Солисти: Мариана Крънчева, Васил Дипчиков, Ангелина Гаврилова, Стефан Вучов

            
На 28 май Балет „Арабеск” ще представи на сцената на Музикален театър една от най-успешните и най-играни постановки – „Кармина Бурана”.
   
„Кармина Бурана” по музика на Карл Орф, бе поставена специално от творческия екип – Боряна Сечанова, хореограф, Цветанка Петкова-Стойнова - костюми, за турнето на Балет „Арабеск” в САЩ, където изправи на крака четири хилядните задокеански зали със своето изпълнение.

“На тръгване, след като бяхме гледали зашеметяващия спектакъл в събота в “Коронадо тиътър”, знаехме, че сме били свидетели на нещо необикновено, чиято магия завладя пълната до горе зала - беше приковаващо изживяване”, пише Rockford Register Star.
   
Сега публиката може да види блестящото изпълнение на танцьорите, които с цялото богатство на своята съвременна чувствителност улавят с телата си ироничността на ситуацията, в която човекът живее с вярата, че е господар на живота си, докато е направляван и манипулиран от прищевките на Съдбата - Съдбата, която ту издига, ту убива, утешава с напразни надежди и върти колелото на човешкия живот.


• Спектакълът „Кармина Бурана” ще бъде представен на 28 май и 12 юни на сцената на Музикален театър, а на 17 юни ще зарадва Пловдивската публика на Античния театър с блестящото изпълнение на Балет "Арабеск", заедно с хора и оркестъра на Пловдивска опера.

   




Автор:
Мая Михайлова
Публикация:
27.05.2014 г. 18:28
Посетено:
1629
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/19308-balet-arabesk-predstavya-carmina-burana