Сцена / екран / ефир

Премиера на филма "Коледен триптих"

Нов филм на младия режисьор Искрен Красимиров

Премиера на филма "Коледен триптих"


◊ СЪБИТИЕТО

На 20 май от 20 часа в Пиано бар „New York” ще бъде официалната премиера на филма „Коледен триптих“, създаден от младия режисьор Искрен Красимиров по разказ на Калин Терзийски.

Искрен Красимиров, който имаше смелостта да направи единствения филм за великия Христо Ботев от 45 години насам - „Ботев: От Голгота към Свобода“, само след седмица ще представи на най-новия си игрален филм, показващ двама подпийнали ангели, които подкрепени от случайността, успяват да спасят редица човешки животи.

В лентата с главни роли участват Китодар Тодоров („Домашен арест“, „Корпус за бързо реагиране“ и Костадин Султов („Да, Мило, „Живот на кръстопът“). Анна-Мария Чернева („Да, Мило“, „Бар Желание“). В екипа са още младият оператор Ангел Димитров, също магистър в НБУ, на когото това е третият филм в тандем с Искрен Красимиров.

Филмът е компилация от три късометражни филма, в които Китодар Тодоров и Костадин Султов са в ролите на двамата подпийнали ангели, които последователно помагат на две катастрофирали дами, на пребита от сводника си проститутка (Анна-Мария Чернева) и зъботехник, решил да сложи край на живота си (Явор Зехиров). Искрен Красимиров е на 24 години, а вече има зад гърба си над 20 филма - игрални късометражни и пълнометражни документални филми, сред които са „Ботев: От Голгота към Свобода“, „Другото полувреме“, „Хляб от Бога“, „Каменно съкровище от Мездра“, „Не сме ангели“ и др. Печелил е награди от национални и международни кинофестивали като IN THE PALACE - Балчик, „Златен Ритон“, „Ранно пиле“, „На източния бряг на Европа“, „Награди на Филмовата академия“. „Фестивал за наследство“ и др. Искрен завършва средно специално образование в “Арт колеж по визуални изкуства“ - София, с отличие за „Най- добър оператор на випуска“. През 2013 г. Завършва висше образование в Нов български университет, специалност „Кино и телевизия“. Понастоящем се дипломира в магистърската програма на НБУ - „Филмова и ТВ режисура“.

Сред специалните гости на премиерата ще бъдат Калин Терзийски, който е автор на разказа „Коледен триптих“, Китодар Тодоров, който изпълнява главната роля във филма и други гости, които засега се пазят в тайна. За подробности около филма може да следите страницата във Фейсбук - facebook.com/Koledentriptih



Автор:
Мирела-Александра Захариева
Публикация:
18.05.2014 г. 13:34
Посетено:
1936
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/19219-premiera-na-filma-koleden-triptih