Сцена / екран / ефир

Operetta Land в Държавна опера Стара Загора

В програмата: увертюри, дуети и арии от любими оперети

Operetta Land в Държавна опера Стара Загора


◊ ПОКАНА

Едно вълшебно, изискано, лирично и емоционално от началото до края си пътешествие в света на Оперетата ви очаква на 28 май, ако изберете предложението на Държавна опера Стара Загора. Великолепни гласове, програма, подбрана от откъси, които моментално запяваме с ум и сърце ще чуете в Оперетната гала Operetta Land.

В програмата ще имате удоволствието да видите младата прима на Старозагорска опера Русалина Мочукова с нейното завладяващо излъчване и стил.

Марио Николов (тенор) е един от най-талантливите български певци и режисьори в оперетния жанр. От 1995 г. е водещ солист в НМТ “Стефан Македонски” – София, а от 2013 г. е и негов директор.

Биляна Салдо (сопрано) е солист на Белградската опера, позната на любителите на оперетата у нас от участието и в спектакъла „От Виена до Бродуей“ на НМТ “Стефан Македонски“.

Диригент на концерта е Маестро Владимир Бошнаков.

В програмата на концерта на 28 май в Държавна опера Стара Загора са включени най-познатите и обичани от всички увертюри, арии и дуети от оперетите „Прилепът“, „Царицата на чардаша“, „Графиня Марица“, „Веселата вдовица“, „Хубавата Елена“, „Принцесата на цирка“, „Цигански барон“, „Джудита“.

Любов, радост, надежда, усмивки – от всичко по много, украсено с лека, лееща се и приказна музика в изпълнение на оркестъра на Държавна опера Стара Загора ви очаква в Оперетната гала Operetta Land на 28 май от 19 часа.

 

 

Автор: Уляна Кьосева, Държавна опера Стара Загора
14.05.2014 г. 10:06
Посетено: 998
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/19174-operetta-land-v-darzhavna-opera-stara-zagora