Сцена / екран / ефир

"Балетни мечти" в Опера Стара Загора

Оригинален проект на балета на Операта и детски балетни школи от града за приказка, разказана с езика на танца

"Балетни мечти" в Опера Стара Загора


◊ СЪБИТИЕТО

От понеделник, 12 май, започнаха репетициите за танцовия спектакъл „Балетни мечти“, който ще видите на сцената на Държавна опера Стара Загора на 20 май от 19 ч. Това е нов и оригинален проект на балета на Операта и детски балетни школи от града за приказка, разказана с езика на танца. Режисьор на спектакъла е Алида Бонева, ръководител на Балетната трупа на Операта.

Обединяващото звено в изпълненията на сцената ще е на солистите от Балета на Старозагорската опера. Ще видите красиви откъси от балетните спектакли „Мечти“, „Споделено пространство“ и „Заедно сами“. За своята любов към това изящно изкуство и за своите мечти – да бъдат истински принцеси в един голям спектакъл – като пораснат, ще разкажат и малките изпълнители. Ще видите танци на пиленца, пеперуди, калинки, прилепи, лебеди, роботи, кукли... Разбира се, че ще има и класика на палци - въздушни феи, които се носят с лекота и изящество на сцената и малки кавалери, които достойно танцуват до балеринките.  

В спектакъла „Балетни мечти“ ще се изявят възпитаниците на детските балетни школи: „Па Де Кре” с ръководител Кремена Костова, Школа по балет при НЧ ”Родина” с ръководител Снежана Дескова, Балетна школа „Маргаритки” при Център за наука, култура и изкуство (ЦНКИ), Община Стара Загора с ръководител Радост Младенова-Арабаджиева, „Феерия” с ръководител Цветелина Тенева, ученици от балетен клас при НУМСИ “Христина Морфова“ с ръководител Ромина Славова.

Заповядайте на 20 май от 19 часа в залата на Държавна опера Стара Загора, където ще ви разкажем как и къде, по кое време и от какво се раждат и разлистват балетните мечти. И кое им помага по пътя към осъществяването.

 

Автор:
Уляна Кьосева, Държавна опера Стара Загора
Публикация:
14.05.2014 г. 10:03
Посетено:
1239
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/19173-baletni-mechti-v-opera-stara-zagora