Сцена / екран / ефир

Гостуващ проект “Бъди... в Лабиринт”

Театър на сетивата в Център за съвременно изкуство - Пловдив, баня Старинна

◊ СЪБИТИЕТО

Сдружение „Изкуство днес“, Център за съвременно изкуство – Пловдив, баня Старинна, http://www.arttoday.org представя гостуващ проект “Бъди... в Лабиринт”.

Представленията ще бъдат на 21.03.06 от 19.00 часа и 22.03.2006 от 11.00 часа.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Лабиринт - Театърът на Сетивата в основата си е насочен към усещанията, както на актьора, така и на зрителя. Това е изкуство, което e насоченo към разгръщането на чувства, породени от петте ни сетива - слух, вкус, зрение, допир и мирис. В динамичното ни, стресово ежедневие нашата чувствителност е силно застрашена. Сетивата ни сякаш са притъпени и ние забравяме радостта от ВДИШВАНЕТО, ВИЖДАНЕТО, ЧУВАНЕТО, ВКУСВАНЕТО, ДОКОСВАНЕТО. Чрез използването на актьорски техники и похвати в алтернативно пространство, подбрани и тествани в предишни проекти “преминаването през Лабиринта” дава възможност на публиката да се потопи в една среда и да НАМЕРИ отново предизвикателства вътре в себе си...


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Този проект се реализира от Сдружение за изкуство и образование “БИВЕДА”, с помощта на Европейската общност, като част от програма МЛАДЕЖ, координираща се от Националната агенция на младежта и спорта, Университетски театър “Театър на голия охлюв” към Нов Български Университет, сдружение “Изкуство днес”, Драматичен театър – Пловдив, Община Пловдив и Cynefin – Art for Soul(UK).
Автор:
17.03.2006 г. 11:07
Посетено: 449
Етикети: проект
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/1916-gostuvasht-proekt-badi-v-labirint