Сцена / екран / ефир

Звездата на българската оперета Донка Шишманова се завръща на сцената

Спвциален спектакъл на "Царицата на чардаша" - 9 май 2014 г.

Звездата на българската оперета Донка Шишманова се завръща на сцената


◊ СЪБИТИЕТО

Звездата на българската оперета Донка Шишманова се завръща на сцената

Красива, талантлива, шармантна, блестяща, неповторима - това са думите, с които десетилетия наред почитателите на оперетното изкуство у нас определят една от примите на Музикалния театър Донка Шишманова. Такава ще я видим и на 9 май 2014 година, петък, когато тя отново ще излезе на сцената на любимия си театър, за да ни представи образа на Цецилия в „Царицата на чардаша“ на Имре Калман.

Поводът е специален, защото с този спектакъл колективите и ръководството на Музикалния театър и публиката ще кажат „Честит рожден ден“ на голямата прима, която през тази година отпразнува своята поредна кръгла годишнина.

Репетициите за този голям музикален празник вече са в ход. А вълнението от предстоящата среща с публиката е голямо.

Партньори на сцената на голямата Донка Шишманова ще бъдат Валентина Корчакова, Марио Николов, Катерина Тупарова, Александър Мутафчийски, Христо Сарафов, Румен Григоров, Драгомир Стойков, Емил Митрополитски и Александър Василев. На диригентския пулт ще бъде Юли Дамянов.


Автор:
Таня Симеонова, Национален музикален театър
Публикация:
23.04.2014 г. 16:05
Посетено:
1731
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/19031-zvezdata-na-balgarskata-opereta-donka-shishmanova-se-zavrashta-na-stsenata