Сцена / екран / ефир

Премиера на "Любов" от Елин Рахнев в НТ "Иван Вазов

26 и 28 април 2014 г., 19.30 ч., Сцена на ІV етаж

Премиера на "Любов" от Елин Рахнев в НТ "Иван Вазов


◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на "Любов" от Елин Рахнев
 

На 26 и 28 април 2014 г., 19.30 ч.
“Сцена на ІV етаж” на Народен театър „Иван Вазов”

Режисьор - Лиза Шопова
Сценография и костюми - Соня Деспотова
Музикално оформление - Петя Диманова     
 
Участват:
Радена Вълканова, Христо Петков, Ева Данаилова, Никола Стоянов


Разхвърляно за „Любов”

Винаги съм знаел, че любовта първо е изпитание, а после всичко останало. Може би затова неизбежно се просълзявам, когато видя старец и старица, вплели длани една в друга. Приемам го като едно от съвършенствата на този свят. Знам също, че човек може да отложи и депресиите си, и самоубийствата си поради любов, и това прави любовта по-важна от всички медицини. Заради нея можеш спокойно и велико да скочиш от някой висок етаж и да пропътуваш като птица поне един миг от живота си.  Изобщо не е малко.

Прочетох стотици книги за любовта, изгледах хиляди филми, но така и нищичко не разбрах за нея. И не само аз. Затова ако някой ми каже, че разбира от любов, не му вярвам. Дори донякъде го съжалявам.

Винаги съм знаел, че най-много любов има в музиката. Вероятно защото е несподелена. Може би затова за мен музиката е най-великото изкуство. Много обичам писмата на Санд и Шопен, и мълчанието между Зелда и Фицджералд – това също е музика. Цял живот ги преписвам в себе си. Докато не пробих до кръв всичките си вътрешности. Някак с тези мисли започнах този текст. И пак с тях слагам точка. Но всъщност не знам дали в такива истории може да има точка. Не!
 
Елин Рахнев


Автор:
НТ "Иван Вазов"
Публикация:
17.04.2014 г. 16:38
Посетено:
1683
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/19011-premiera-na-lyubov-ot-elin-rahnev-v-nt-ivan-vazov