Сцена / екран / ефир

Филмовите прожекции от фестивала "Менар" продължават от 14 до 16 април в Дом Канети

VI Sofia MENAR Film Festival в Русе

◊ СЪБИТИЕТО

От 7 до 9 април в Русе се проведе първата половина от прожекциите на филми от фестивала "Менар", утвърдил се през годините като най-големият кинофестивал в България, представящ най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия Изток и Северна Африка.

В понеделник зрителите имаха възможност да видят филма на Кадиджа Леклер „Чувал с брашно”, част от новото мароканско кино, застъпено във фестивалната програма. На следващия ден филмовите вечери продължиха със забавната история на едно турско семейство, живеещо в Германия, разказана в игралния филм „Алмания: Добре дошли в Германия” с режисьор Ясемин Шамдерели. В сряда беше представен документалният филм „Джазът в Турция” от Бату Акьол.

Следващата седмица продължава втората част филми от фестивала, които ще бъдат представени в Русе. В понеделник, на 14 април, ще се състои прожекция на турския игрален филм „Рубинената нощ” от Реис Челик. На 15 ще бъде отправено чешкото предизвикателство „С трабант из Африка” на режисьорския екип Дан Прибан и Дана Златохлавкова, а последната филмова вечер, 16 април, ще бъде посветена на шведско-финландско-иракския игрален филм „Бекас” на Карзан Кадер.

Началният час на всички прожекции е 19:00 ч. на новия киноекран, който очаква любителите на филмовото изкуство в Дом Канети на втория етаж.

Събитието се осъществява от Международно дружество "Елиас Канети" в сътрудничество със Сдружение „Позор” и Клуба на дейците на културата, Русе.

За повече информация:
www.eliascanetti.org/249.0.html?&L=2


Автор:
Международно дружество "Елиас Канети"
Публикация:
11.04.2014 г. 12:50
Етикети:
Посетено:
1267
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/18964-filmovite-prozhektsii-ot-festivala-menar-prodalzhavat-ot-14-do-16-april-v-dom-kaneti