Сцена / екран / ефир

Годишен концерт на Националното училище за танцово изкуство

Талантливи деца изгряват на сцената на Софийска опера и балет

Годишен концерт на Националното училище за танцово изкуство


◊ СЪБИТИЕТО

Годишен концерт на Националното училище за танцово изкуство

След успешно приключилият основен ремонт на сградата на Националното училище за танцово изкуство (НУТИ),  учебната година и творческият процес на училището продължават с пълна сила. Повече от двайсет години училището чакаше своето реновиране, което вече е факт. В така обновената сграда възпитаниците на НУТИ подготвиха годишния си концерт, който ще се проведе на 8 април 2014 г. (вторник) от 19.00 ч. на сцената на Софийска опера и балет, съобщи директорът на училището Анна Донева.

В спектакъла ще вземат участие ученици от трите  специалности на НУТИ - „Класически танц”, „Български танц” и „Модерен танц”. Възпитаниците на единственото по рода си от такъв мащаб специализирано училище  за танцово изкуство на Балканите ще изпълнят откъси от балетите „Дон Кихот”, „Спящата красавица”, „Шопениана” и др.

За първи път солото на Амур от второ действие на балета „Дон Кихот” ще бъде изиграно от малко дете - ученичка в 6. клас. Това е технически сложна вариация, която по правило се изпълнява винаги от професионална класическа балерина. В сферата на българския фолклорен танц ще бъдат представени различни танцови платна от българската съкровищница и традиция.


* * *

От началото на този месец започнаха и консултациите за приемните и приравнителни изпити в НУТИ. Поради големия брой деца, които желаят да кандидатстват, училището гарантира, че ще отвори и още един ден за записвания в графика.  Датите за редовен прием и приравнителни изпити са 28 и 29 юни 2014 г.


За повече информация посетете сайта на НУТИ: www.nutibg.com

Автор:
Ана Тодорова-Дамова
Публикация:
04.04.2014 г. 13:21
Посетено:
1859
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/18908-godishen-kontsert-na-natsionalnoto-uchilishte-za-tantsovo-izkustvo