Сцена / екран / ефир

Monocrossing

Танцов спектакъл на Derida Dance, 22.03., 19:30 часа

Monocrossing


◊ СЪБИТИЕТО

Спектакълът е с номинация за награда ИКАР и за първи път ще бъде представен с участието на Петя Мукова.

22-ри март, събота, 19:30
Derida Dance Center, бул. "Сливница" 245

"Monocrossing" е мултимедиен танцов пърформанс, в който героите преминават през различни виртуални пространства и предизвикателства в непрестанното търсене на това, което ще им помогне да изпълнят своята лична мисия. В спектакъла танцьорите поемат ролята на герои на една интерактивна история, задвижвана от непрестанно проучване и решаване на пъзел, докато достигнат до своята крайна цел.


Проектът е ко-продукция между Derida Dance и Central Europe Dance Theater, Будапеща и е подкрепен от Министерство на културата на Република България.


Премиерата на "Monocrossing" за България: 8-ми март 2013 година.
Премиера за Унгария: 1-ви март 2013 година.

Екип:
Идея и хореография: Живко Желязков
Визуална среда: Полина Стоянова
Музика: Иван Шопов
Танц: Филип Миланов и Петя Мукова
Костюми: Снежана Папазова
Продукционен мениджър: Атанас Маев (България) и Дора Трифонов (Унгария)

Фестивали:
3-ти март 2013 г., Tanzfarsang - Nyíregyháza
8-ми юни 2013 г., МТФ "Варненско лято"
30-ти август 2013, Front@, Мурска събота, Словения
20-ти септември 2013, Нощ на музеите и галериите, Пловдив;
12-ти октомври 2013 г., Sofia Dance Week, София
Предстоящ фестивал: Off Europa, 22.09.2014 - Лайпциг, и 24.09.2014 - Дрезден


◊ ЗА ЕКИПА

Живко Желязков завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, София. Специализира режисура за танцов театър и съвременна хореография във “Victorian College of the Arts”, Мелбърн, Австралия. Работи с балет „Арабеск” като гостуващ хореограф. Той е един от създателите на проекта за театъра на Fairplay Golf Hotel & Spa, Benalup (Cádiz), Испания. Съосновател и артистичен директор на компанията Derida Dance, както и на първия център за съвременен танц в България Derida Dance Centеr. Хореограф и режисьор на спектаклите: „Саумо”, “Riding The Wind”, “Hanky Pnky”, “Tango on Champs Elysees”, “Obsesión”, “Cielo Rojo”, “Train For Dreamland”, “Tripas de Corazón”, “Ojos Ciegos”, “Depuis La Jour”, “Viva Verdi”, “¾ Луна”, “Пространство и време”.

През август 2012 г. Живко е единственият хореограф от Европа, поканен да проведе уъркшоп в рамките на Корейския танцов фестивал (KDF). Малко по-късно получава предложение и от Central Europe Dance Theater за поставяне на соло спектакъл с техен танцьор, получил приз за най-добър танцьор на Унгария за 2012 г.


Полина Соянова завършва специалност "Анимация" към НАТФИЗ "Кръстю Сарафов". Професионално се занимава с илюстрации, графичен дизайн и видео монтаж.


Продуктивният музикант Иван Шопов е известен под множество псевдоними. Balkansky е Dubstep и IDM псевдонимът му в денс музиката. Появява се с издания за лейбъли като Кукер Музика, Z Audio, Wicky Lindows, Dubsaw, Ad Noiseam, Dub Monkey, Hollow Point, Subtrakt и Ohm Resistance, като дискографията му нараства с всяка седмица през последните години. С участията си по фестивали и клубове в Австралия, Мексико, Колумбия, Нова Зеландия и пътувайки почти всеки уикенд в Европа, талантливият млад изпълнител Balkansky е едно от най-успелите имена на електронната музикална сцена.

Автор: Derida Dance Center
20.03.2014 г. 10:45
Посетено: 855
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/18800-monocrossing