Сцена / екран / ефир

Световен кинофестивал на екстремните изживявания гостува за пръв път в България

Прожекции на филми от програмата на Banff Mountain Film Festival в Cinema City Paradise

Световен кинофестивал на екстремните изживявания гостува за пръв път в България


◊ СЪБИТИЕТО

За първа година България е сред спирките на световното турне на един от най-престижните планинарски кинофестивали в света Banff Mountain Film Festival. Домакин на събитието ще бъде мултиплексът Cinema City, а феновете ще могат да се насладят на впечатляващи кадри, излъчени с изключителен звук и картина.

На 18 и 19 февруари 2014 Cinema City Paradise кани феновете на киното, планинските приключения и екшъна да изпитат силата на адреналина на голям екран. По време на двудневния фестивал, организиран от XCoSports България, киното ще излъчи над 20 от най-гледаните и награждавани филми от програмата на Banff Mountain Film Festival. Сцените включват екстремни спортове, адреналин, приключения на открито и невероятни пейзажи. Освен на впечатляващата колекция от филми, гостите на Cinema City ще могат да се насладят и на 4 продукции за проекти и събития, реализирани от български спортисти през изминалата година, част от първия кино форум XCo Film Fest.

Изкупените буквално за часове билети за фестивала в София доведоха до пускането на допълнителни прожекции. Билетите за тях могат да бъдат закупени от касите на Cinema City Paradise, като броят им е ограничен.

Фестивалът на планинарските филми има дългогодишна световна история. Само за последната година в него участват над 360 филма, а турнето през 2013/ 2014 ще посети над 400 общности в 40 страни по света.


. Повече за програмата на Banff  Mountain Film Festival и предстоящите прожекции в Cinema City вижте на www.cinemacity.bg или на https://www.facebook.com/CinemaCityBulgaria?fref=ts


Автор:
Организаторите
Публикация:
13.02.2014 г. 13:40
Етикети:
планинарски филмифилмикинофестивал
Banff Mountain Film Festival
Cinema City Paradise
Посетено:
1167
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/18581-svetoven-kinofestival-na-ekstremnite-izzhivyavaniya-gostuva-za-prav-pat-v-balgariya