Сцена / екран / ефир

Група "Атлас" с концерт в Шумен

Групата ще представи новия си сингъл „Не ме търси“

Група "Атлас" с концерт в Шумен


◊ СЪБИТИЕТО

Група "Атлас" ще гостува в гр. Шумен с дебют на новата си песен, записана през декември 2013 г. - пилотния сингъл „Не ме търси“.

Концертът ще се състои на 01.02.2014 г. от 20:00 ч. в кафе-клуб „Делфина“, ул. "Цар Освободител" 106


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ГРУПА "АТЛАС"

"Атлас", една от най-известните български групи, е създадена през 1985 г. като трио от Пепи Писарски, Бойко Трифонов и Силвия Райновска, изпълнявайки кънтри музика. Малко след като организират първия кънтри клуб в София, "Атлас" се ориентира към актуалния по това време "ню уейв". Оттогава са едни от най-големите й хитове и до днес - "Есен", "Песен за истината". Началото на 90-те години са и най-успешни за "Атлас". "Балкантон" издава винилова плоча "БГ Рок-4", в която едната от страните е с песни на Атлас.

По това време в групата участват още тогава знаменитите музиканти Дони и Митко Воев, които заедно с Пепи Попов създават една от най-хубавите български песни "Кукла" -  тя стои повече от година в класацията Топ 10 на БНР. След големия успех на песента "Кукла", през 1992 г. излиза и първия едноименен албум, разпродаден в многохиляден тираж. "Атлас" са „Група на годината“ за 1991 и 1992 година, правят турнета, участват в международни концерти в Русия, Чехия.

Активността на групата не утихва с годините. Те раждат вечни парчета като "Играта свърши", "Сляпо момиче", а в по-късните години и "Капка от любов" и "Есенни цветя".

От есента на 2013-та основен вокал на Атлас става Игор Шабов, познат ни от първия сезон на “Гласът на България и групата вече е в състав: Пепи Писарски – китара, Игор Шабов – вокал, Божо Тренков – барабани, Иван Несторов – бас, Мартин Стоянов – синтезатори.

През декември записват пилотния сингъл “Не ме търси”, който влиза в класацията “Ескалатор” на БНР.

За първи път Атлас ще изпълнят „Не ме търси“ пред шуменска публика на една нестандартна музикална сцена – тази на кафе-клуб „Делфина“.


* * *

„Делфина“ е не просто кафене – то е пространство, съчетало чара на кафенето, уюта на рафтовете с книги в центъра на заведението, както и сцена за изява на най-различни таланти – организира събития като пиано и китара вечери (музика на живо), салса, детски партита, изложби и  културни срещи.

Концертът на група "Атлас" е едно от предизвикателствата и мисия на „Делфина“ – да пробуди и възвърне динамиката на културния живот в гр. Шумен.



Автор:
Организаторите
Публикация:
30.01.2014 г. 01:33
Етикети:
Посетено:
1760
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/18499-grupa-atlas-s-kontsert-v-shumen