Сцена / екран / ефир

Премиера на "Звездният миг на малкия Стефчо или Карнавал на животните"

Балетен спектакъл за деца по музика на Камий Сен-Санс

Премиера на "Звездният миг на малкия Стефчо или Карнавал на животните"


◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на „Звездният миг на малкия Стефчо или Карнавал на животните”

Балетен спектакъл за деца по музика на Камий Сен-Санс

Премиерата на спектакъла ще се състои на 29 януари от 19.00 часа на сцената на Държавна опера Русе.

Хореографията е на Йордан Кръстев, репетитор Марияна Захариева, маските са на Янка Дойчинова, мултимедия и специални ефекти Теодор Цаков, асистент режисьор Елена Колева. Костюмите са проектирани и изработени в шивашкото ателие на Държавна опера Русе. 



◊ ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Великолепната музика на Камий Сен-Санс, е допълнена с познати за младите зрители съвременни поп мелодии. Характерните животински образи са претворени от солистите и кордебалета на Държавна опера Русе. Улични танци и класика си подават ръка в един динамичен, весел и трогателен спектакъл. Хореографът Йордан Кръстев търси обединяващата сюжетна линия на всички независими една от друга музикални картини в „зоологическата фантазия” на Камий Сен-Санс. И това е историята на малкия Стефчо. Стефчо е талантлив млад танцьор, който решава да опита шанса си в съвременно шоу. Стефчо преживява своето първо разочарование. Строгото жури безпощадно го елиминира от конкурса. Отчаян Стефчо попада в един различен свят и там среща своите нови приятели – лъва, слона, магарето, костенурката, рибката, кукувицата, птичката, красивия лебед... И изведнъж всичко се променя. Стефчо открива радостта от смеха и приятелството, чувства се обгрижен и щастлив. Разбира, че в живота има много по-важни неща! И тогава започва Карнавалът на животните и той танцува заедно с всички своя звезден танц!

Следващите спектакли са на 10 февруари, 5 и 26 март на сцената на Държавна опера Русе.

 

 

 


Автор:
Сийка Лапачка, Държавна опера Русе
Публикация:
28.01.2014 г. 14:54
Посетено:
1177
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/18483-premiera-na-zvezdniyat-mig-na-malkiya-stefcho-ili-karnaval-na-zhivotnite