Сцена / екран / ефир

Актьорът Радослав Йорданов с режисьорски дебют в "Кинематограф"

Първо издание за годината на проекта за късо кино

Актьорът Радослав Йорданов с режисьорски дебют в "Кинематограф"


◊ СЪБИТИЕТО

Първото лайв издание за годината на проекта за късо кино "Кинематограф" на 27 януари (понеделник) в „Студио 5”, НДК ще включва премиерата на три филма на актьора Радослав Йорданов – този път в ролята на сценарист и режисьор.

Филмите “Куфарът“, “Просветление” и “No Love” са в три различни жанра - съответно романтичен, дълбоко философски и черна комедия, като са заснети през периода, в който той е учил в Киевския национален университет за театър, кино и телевизия „И. К. Карпенка - Карий“, специалност филмова и телевизионна режисура в класа на Ярослав А. Ланчак.

Младият актьор Радослав Йорданов нашумя с представлението си „RED”, базирано на текстове от Ерик Богосян, както и с роли в сериалите „Под Прикритие“, „Дървото на живота“ и „Столичани в Повече“. Сред филмите, в които е участвал са епичните „300: Възходът на Империята” и The Legend of Hercules, както и култовите Victor Young Perez, Eliza Graves на режисьора Брад Андерсън (The Machinist, Transsiberian, The Call) и „Код Червено“ на Валери Милев.

* * *

КИНЕМАТОГРАФ са най-младата и същевременно най-бързо прогресиращата организация за късо кино в България, която наскоро отпразнува една година от първото издание на формата, който сами са изобретили – LIVE, включващ специална селекция от филми, водещи, премиера на български заглавия и гости от екипа на филмите на всяко издание, а освен всеки понеделник в Studio 5, НДК, веднъж месечно имат издания в Пловдив и Благоевград.


Автор:
Организаторите
Публикация:
26.01.2014 г. 15:45
Етикети:
премиерафилми
Кинематограф
проект за късо кино
Радослав Йорданов
Посетено:
1645
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/18475-aktyorat-radoslav-yordanov-s-rezhisyorski-debyut-v-kinematograf