Сцена / екран / ефир

В Русе - на оперета!

"Прилепът" на 24 януари, "Царицата на чардаша" на 27 януари

В Русе - на оперета!
Сцена от оперетата „Прилепът”


◊ ДВЕ ОПЕРЕТНИ ЗАГЛАВИЯ В РУСЕ

Две оперетни заглавия ще зарадват почитателите на жанра тази седмица в Русе – „Прилепът” от Йохан Щраус-син на 24 януари и „Царицата на чардаша” от Имре Калман на 27 януари, от 19.00 часа на сцената на Държавна опера Русе.

Оперетата „Прилепът” от Йохан Щраус-син ни връща в епохата на „доброто старо време“. Очарователният магьосник на цигулката и виенските балове създава своя шедьовър с впечатляваща музика. В него заедно с удоволствието от майсторството на първокласни изпълнители можем да се надсмеем над човешките заблуди и предразсъдъци. Оперетата „Прилепът“ е любопитна за всяка възраст. Фабулата е изпълнена с динамични обрати, комични ситуации и с остроумните и неочаквани решения. Музиката изобилства с мелодични арии и хорови ансамбли и органично се допълва от виртуозни и темпераментни танци... Два часа, изпълнени с настроението на красивата, проверена от времето музика и вечните теми от човешкия живот, поднесени  с добронамерена ирония и оптимизъм в Русенска опера на 24 януари от 19:00 часа.

Участват солистите от Държавен музикален театър „Стефан Македонски“ Марио Николов, Еделина Кънева и Пеньо Пирозов и солистите на Русенската опера Мария Цветкова, Петя Цонева, Стоян Стоянджов, Владимир Попов, Александър Баранов и други, оркестър, хор и балет на Държавна опера Русе. Диригент Владимир Бошнаков.


Царицата на оперетата или „Царицата на чардаша” от Имре Калман ще бъде представена на 27 януари, от 19.00 часа в зала Опера. Ще прозвучат познатите и любими мелодии - от популярен чардаш до валс, култови реплики, ще станем свидетели на оригинални импровизации и жизнерадостен хумор. Русенската публика има привилегията да аплодира артисти от висока класа, които всеки път завладяват сърцата на зрителите със своята неподправена искреност и забележителни вокални умения.

В спектакъла на 27 януари участват Мария Цветкова, Марио Николов, Гиргина Гиргинова, Димитър Кюркчиев, Йоланта Николаева, Стоян Стоянджов, Стефан Пенчев, Красимир Величков, Иван Богоев и др., оркестър, хор и балет на Държавна опера Русе. Диригент Владимир Бошнаков.


Предварителна продажба на билети
Каса Опера: понеделник-петък 9:30-13:00 ч. и 15:00-18:00ч.; тел.: 082 82 50 37, 0879 128 190

Специални отстъпки www.grabo.bg  
Онлайн http://www.eventim.bg


Автор: Сийка Лапачка, Държавна опера Русе
23.01.2014 г. 19:31
Посетено: 1426
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/18459-v-ruse-na-opereta