Сцена / екран / ефир

Антиутопична театрална история или какво е да се сприятелиш с дърво

"36 маймуни" представя "Рея" - мултимедиен моноспектакъл по нова българска пиеса

Антиутопична театрална история или какво е да се сприятелиш с дърво


◊ СЪБИТИЕТО

„Рея“ – новото премиерно заглавие, идващо от “36 маймуни”, ще ви потопи в една научно-фантастична антиутопия на 17 и 18 декември от 19 ч. в Център за култура и дебат „Червената къща“.

Бъдещето, към което сме се устремили, винаги е предизвиквало интерес, но същевременно и много въпроси. Какъв е смисълът на човешкото съществуване в днешното силно зависимо от икономиката общество? Какво се случва, когато човешките взаимоотношения са изчезнали, връзката между човека и природата е прекъсната и всичко се случва по предварително зададена математическа формула?


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Зрителят ще стане част от отговорите на тези въпроси, съпреживявайки един антиутопичен свят. В него личността се заличава и източниците на емоции се свеждат до минимум. Медицинските прегледи решават кога жената е готова да изпълни дълга си към държавата, а органични дървета могат да бъдат поръчани по телефона.

Животът на Рея обаче никога повече няма да бъде същият, след като тя завърже едно много особено приятелство – с дърво.

Дали животът ще придобие смисъл или животът извън предначертаните правила е невъзможен – не пропускайте да разберете в режисьорския дебют на Петко Стоянов – „РЕЯ“, създаден в съавторство с добре познатата на зрителите Здрава Каменова.

Цената на билетите е 8/6 лева. Броят на местата е ограничен, така че побързайте да закупите или резервирате своя билет на http://www.redhouse-sofia.org/Event.aspx?id=10531 или на касата на Червената къща, ул. "Любен Каравелов" 15 или на телефон 02 / 988 81 88.

„РЕЯ“ е продължение на едноименната миниатюра, част от петото издание на платформата на „36 маймуни“ - „ПроТекст 5: НАВРЕМЕ“, което се случи през есента на 2012 г. в Централна минерална баня и получи номинация за ИКАР 2013 в категория „Сценография“.

Екип:

. Идея и режисура: Петко Стоянов
. Текст: Петко Стоянов и Здрава Каменова
. Видео-арт: Никола Налбантов
. Звук: Тодор Стоянов
. Участва: Надежда Панайотова
. Глас: Здрава Каменова и Кирил Бояджиев
. Озвучаване: Ясен Тошев MULTISOUND
. Координатор: Катрин Хрусанова
. ПР: Миалена Халваджийска


Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата - 2019 г.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България.

Автор: Миалена Халваджийска
11.12.2013 г. 22:17
Посетено: 1325
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/18277-antiutopichna-teatralna-istoriya-ili-kakvo-e-da-se-spriyatelish-s-darvo