Сцена / екран / ефир

Мултимедийният хайку-спектакъл "Безопасни игли" за първи път в Червената къща

26 ноември, 19.30 ч., Червена зала

Мултимедийният хайку-спектакъл "Безопасни игли" за първи път в Червената къща


◊ СЪБИТИЕТО

На 26 ноември, от 19.30 ч., в Червената зала на Червената къща (София, ул. „Любен Каравелов” 15) ще се играе "Безопасни игли" от Петър Чухов - мултимедиен хайку-спектакъл с актрисата Мая Кисьова.


◊ ЗА ПРОЕКТА

105 хайку и музика от носителя на Голямата награда за поезия на Музея „Башо” в Япония Петър Чухов, изиграни на 3 езика – български, английски и руски от актрисата Мая Кисьова, обединени в 7 тематични епизода, съчетани с красиви фото-хайга на художника Рафаил Георгиев, възпитаник на НХА и Академия за изящни изкуства в Рим, в мултимедийната игра на д-р Валентина Фиданова. Плетеница от стотици безопасни игли, чийто блясък съдържа любовта, могъществото на природата, красотата на взаимодействието между източната и западната култура чрез устойчивата форма хайку, която обединява творци и почитатели от целия свят.

Екзотични елементи от шотокан-карате и чайна церемония. Персонаж, който чрез изкуството се освобождава от тъгите на миналото, преживява детството и зрелостта, усъвършенствайки комуникацията си с вселената. Създаден като свободен проект на професионалисти, спектакълът се играе вече трети сезон с успех както в България, така и в чужбина. Спектакълът се играе под патронажа на посолството на Япония в Република България.

Сценарий и режисура: Мая Кисьова
Музика: Петър Чухов
Мултимедия: Валентина Фиданова-Коларова
Фото-хайга: Рафаил Георгиев
Превод на руски: Натали Леви (Русия)
Превод на японски: Баня Нацуиши (Япония)
Аудио запис: Zero Project Studio София

На български, английски и руски език.

Времетраене: 55 мин.
Вход: 6 лв.
Автор: Илиана Илиева
25.11.2013 г. 16:04
Посетено: 1188
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/18126-multimediyniyat-hayku-spektakal-bezopasni-igli-za-parvi-pat-v-chervenata-kashta