Сцена / екран / ефир

Театрална формация "Момо" с благотворително представление във Vivacom Art Hall

Приходите от спектакъла на 14 ноември ще бъдат дарени в полза на Операция „Жълти стотинки“

◊ СЪБИТИЕТО

В три поредни вечери - от 14 до 16 ноември, театрална формация "Момо" представя мултимедийния спектакъл „Любовният живот на съвременните роботи“ във Vivacom Art Hall.

Първото представление ще се играе с благотворителна цел, като всички набрани средства от продажбата на билети ще бъдат дарени в полза на инициираната от VIVACOM Fund Операция „Жълти стотинки“. Националната дарителска кампания се осъществява в полза на Фондация „Надежда за малките“ и подкрепя центровете от семеен тип за временно настаняване на бебета и малки дечица.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Спектакълът „Любовният живот на съвременните роботи” е режисиран от Веселин Димов и е с участието на носителите на награда „Икар“ за дебют Иво Желев и Силвия Станоева. Той е създаден по откъси от три пиеси, разглеждащи различните проявления на страстта и любовта, и сценографията му е измислена специално за нестандартното сценично пространство на VIVACOM Art Hall.

Първата част представя откъс от „69“ на швейцарския драматург Игор Бауерзима – пиеса, акцентираща върху несъвместимостта на днешния морал и светоглед с устойчивия християнски норматив. Втората част, базираща се на „Отблизо” на британеца Патрик Марбър, отправя погледа ни към съвременните отношения по дързък и вълнуващ начин чрез любовна история, развиваща се във века на стриптийза, порното и крайния материализъм. Финалната част на спектакъла е изградена върху „В самотата на памуковите полета” на френския драматург Бернар Мари Колтес. Пиесата, която стои в основата на вдъхновението за проекта, е диалогично размишление за сблъсъка между нуждата и страха от другия. 

 

Представленията на театрална формация "Момо" на 14, 15 и 16 ноември започват от 19:00 ч. във VIVACOM Art Hall. Цената на билетите е 10 лв.

 

 


Автор: Vivacom Art Hall
13.11.2013 г. 14:14
Посетено: 927
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/18041-teatralna-formatsiya-momo-s-blagotvoritelno-predstavlenie-vav-vivacom-art-hall