Сцена / екран / ефир

Марсианци представят „Приключенията на инспектор Марсигорски“

Кампанията има образователен характер и запознава децата с полезните храни и витамини

Марсианци представят „Приключенията на инспектор Марсигорски“


◊ СЪБИТИЕТО

На 9 ноември 2013 г. от залата на Държавен куклен театър - Стара Загора започна турнето на постановката „Приключенията на инспектор Марсигорски“.

През ноември 2013 година Валмарк България, лидер на пазара на хранителни добавки у нас, стартира социално-образователна кампания за по-добра информираност на деца и родители за здравословния начин на хранене и ползите от витамините. Проектът се осъществява изцяло по идея и финансиране на Валмарк България.

В последните години качеството на храните драстично спада и хората вече трудно могат да набавят необходимите им вещества и витамини само чрез храната, която ядат. Поради тази причина е важно да се приемат качествени хранителни добавки, които допълват здравословното хранене. Позицията на компанията е, че децата и родителите трябва да имат повече информация за свойствата на приеманите от тях храни и добавки. Това е повод децата да бъдат образовани по лесен и достъпен за тях начин – чрез силата на театъра и поставянето на специален детски спектакъл, който ще гастролира в 9 български града в периода 9 ноември – 15 декември 2013.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

„Приключенията на инспектор Марсигорски. В търсене на марсианското съкровище“ е спектакъл, който има за цел да запознае децата  с полезните храни, витамини и здравословното хранене. В това детско представление актьорите са трима – актьорът Цветомир Иванов, който се превъплъщава в ролята на Инспектор Марсигорски и Мария Райнова и Мирослав Михов, които играят героите Марсиано и Злобарски.

Сюжетът на спектакъла се гради на приключенска и забавна история за търсене на изгубено съкровище. В хода на действието, децата ще имат възможност да се включат в образователни игри и да отговарят на различни въпроси, свързани с витамините и здравословното хранене. С езика на театъра, с куклите, музиката, танците и с много въображение, малчуганите ще разкрият тайните на здравето и приключенията. Актьорите ще запознаят аудиторията с основните правила на балансираното хранене посредством разясняване на хранителната пирамида и достъпни за децата обяснения.  

 

Постановката ще гастролира в 9 града:

. 9 и 10 ноември – Стара Загора и Бургас;
. 15 и 16 ноември – Велико Търново и Варна;
. 23 ноември – Благоевград и Пловдив;
. 30 ноември – Русе;
. 01 декември – Плевен;
. 14 и 15 декември – София;

Валмарк България благодари на Общините Благоевград, Велико Търново, Русе, Варна и Плевен и на Куклените театри в Бургас, Пловдив и Стара Загора за оказаната подкрепа и съдействие.    


Автор:
Ирина Люцканова
Публикация:
15.11.2013 г. 11:02
Етикети:
турнеспектакъл
образователна кампания
Валмарк България
Приключенията на инспектор Марсигорски
Посетено:
1321
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/18028-marsiantsi-predstavyat-priklyucheniyata-na-inspektor-marsigorski