Сцена / екран / ефир

"Заедно сами" - танцов спектакъл на Държавна опера Стара Загора

Костюми, хореография и режисура - Анна Пампулова

"Заедно сами" - танцов спектакъл на Държавна опера Стара Загора


◊ СЪБИТИЕТО

На 31 октомври месецът ще завърши с красивия, забавен, остроумен и закачлив танцов спектакъл „Заедно сами” на Държавна опера Стара Загора – костюми, хореография и режисура на Анна Пампулова.

Спектакълът „Заедно сами” е изграден от разнообразни по настроение танци върху съвременна поп и рок музика, проследяващи различни емоционални състояния в двойките. Основната идея е вниманието към Човека до нас, към споделянето на болката и любовта. Спектакълът е и възможност, чрез която младата зрителска аудитория да бъде привлечена в театралната зала и запозната със съвременните форми на танц и актьорско майсторство. Човешките настроения и различните форми на танцовото изкуство са в основата на хореографската идея. Излъчването и енергията са в пълен синхрон с движенията.

Спектакълът може да видите от 19:00 часа на 31 октомври, Държавна опера Стара Загора.

С участието на: Ромина Славова, Петя Вънева, Кремена Костова, Станко Танев, Цветелина Танева, Валери Кондратцев, Пенка Димитрова, Ивелин Христакиев, Нели Физиева, Юлиана Василева и др. Художествен ръководител на балета при Държавна опера Стара Загора – Алида Бонева.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА РЕЖИСЬОРА

Анна Пампулова е професионална балерина с близо 18 години изяви в Националната опера и балет. Завършила е НБУ като педагог по класически танц и съвременни танцови техники, балетен режисьор, хореограф. От 1999 г. до днес е преподавател в специалност “Танцов театър” на департамент “Театър” в НБУ. Хореограф е на редица танцови произведения, също е носител на редица отличия и награди от национални и международни балетни конкурси за съвременна хореография. Печелила е награда за съвременна хореография от престижния Международен балетен конкурс, Варна; хореографски международен конкурс на името на Маргарита Арнаудова – голямата награда. Участвала е в редица телевизионни реклами и филмови продукции. А съвсем скоро придоби научната степен „Доктор“ на тема: „Танцуващото човешко тяло - социално-комуникативни функции и движенчески аспекти“ .

До края на седмицата Анна Пампулова ще бъде в Стара Загора за подготовката на третия й съвместен проект (след „Защо сега“, 2008 г. и „Заедно сами“, 2011 г.) с балетната трупа на Държавна опера Стара Загора – танцовия спектакъл „Споделено пространство“ (премиера на 28 ноември).

 

Автор:
Държавна опера - Стара Загора
Публикация:
30.10.2013 г. 14:33
Посетено:
1191
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/17921-zaedno-sami-tantsov-spektakal-na-darzhavna-opera-stara-zagora