Сцена / екран / ефир

Любовта трае повече от три години в "SOS, Любов!"

Моноспектакъл на Пламен Димитров по мотиви от творчеството на Фредерик Бегбеде

Любовта трае повече от три години в "SOS, Любов!"


◊ ПОКАНА ЗА ТЕАТЪР

Екипът на театралното представление "SOS, Любов!" очаква своята публика на
14 октомври от 19:00 ч. в Арт На тъмно зона - Варна, ул. "Стефан Стамболов"2

Моноспектакъл на Пламен Димитров по мотиви от творчеството на Фредерик Бегбеде

Сценичен вариант: Елица Матеева
Видео (камера и монтаж): Нено Белчев
Дефицит на оригинална музика: Елица Матеева
Движенческа партитура: Стела Филипова
Постановка: Елица Матеева
В мултимедията участват: Стела Филипова, Сава Попов и Елица Матеева

"Първо е ред на годината на страстта. После на годината на нежността, накрая настъпва годината на скуката. Първата година човек казва: "ако ме напуснеш, ще се убия." Втората година шепне: "Ако ме напуснеш, ще страдам много, но… ще ми мине". А на третата, казва: "Ако ме напуснеш, ще изстудя шампанското".

Никой не си дава труда да ви предупреди, че любовта трае три години. Три години! Първата година се купуват мебели, втората – се разместват мебели, на третата – се делят мебели."
Фредерик Бегбеде


◊ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Спектакълът по мотиви от хитовата книга на френския писател Фредерик Бегбеде „Любовта трае три години" е театрален експеримент, една алтернативна форма, която балансира на границата между театъра и киното, разказана от популярния актьор от трупата на варненския Драматичен театър "Стоян Бъчваров" Пламен Димитров. В рамките на един час представлението смесва и редува танцови и кино елементи, подплатени с нестандартната мултимедийна визия на видеоартиста Нено Белчев и изящните танци на Стела Филипова и Сава Попов.

Фредерик Бегбеде е като хирург – разрязва туморите на обществото, без да му трепва ръката. Пише с ирония, а за мен иронията е съвременното оръжие срещу глупостта и пошлостта. Така се роди проект за театрален спектакъл в несценично пространство. Да работиш извън институционалния театър е предизвикателство, вярно, много по-трудно, но артистът, струва ми се, диша по-леко.”
Елица Матеева, постановчик и сценарист на спектакъла

Проектът е инициатива на Сдружение за международен културен мениджмънт "Морско синьо" и Арт На тъмно зона и се осъществява с финансовата помощ на Община Варна по програмата "Варна – територия на творчеството" в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 г.

Вход свободен


Автор:
Елица Матеева
Публикация:
13.10.2013 г. 13:55
Посетено:
1185
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/17814-lyubovta-trae-poveche-ot-tri-godini-v-sos-lyubov