Сцена / екран / ефир

Грандиозен старт на Юбилейния сезон в Държавния музикален и балетен център – София

Директорът Марио Николов бе удостоен с най-голямото отличие "Златна лира"

Грандиозен старт на Юбилейния сезон в Държавния музикален и балетен център – София


◊ СЪБИТИЕТО

Грандиозен старт на Юбилейния сезон в Държавния музикален и балетен център – София


Директорът Марио Николов бе удостоен с най-голямото отличие "Златна лира "за цялостен принос в развитието и популяризирането на музикално-сценичното изкуство.

Юбилейният сезон на Държавния музикален и балетен център – София беше открит вчера със спектакъла „От Виена до Бродуей” – най-доброто от оперетата и мюзикъла. Билетите за грандиозното шоу бяха свършили часове преди началото, което отбеляза официално старта на юбилейния сезон в присъствието на звезди на Музикалния театър от всички поколения.

Музикалното пътешествие въведе публиката в обичани оперети и мюзикъли и я остави без дъх на финала, след който последваха петнадесетминутни аплодисменти и възторжени викове в залата на Музикалния театър.

Директорът на Държавния музикален и балетен център - Марио Николов бе удостоен с Наградата "Златна лира" за цялостен принос в развитието и популяризирането на музикално-сценичното изкуство. Високото отличие бе връчено от професор Петя Бъговска – председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци. Поздравителни адреси бяха прочетени от името на директора на Софийска филхармония – Явор Димитров и от Съюза на българските музикални и танцови дейци и от Българска национална телевизия.Автор: Национален музикален театър "Ст. Македонски"
02.10.2013 г. 22:29
Посетено: 911
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/17745-grandiozen-start-na-yubileyniya-sezon-v-darzhavniya-muzikalen-i-baleten-tsentar-sofiya