Сцена / екран / ефир

"Фантомите на мюзикъла" в Държавна опера Стара Загора

Само на 5 октомври, в Празника на Стара Загора!

◊ ФАНТОМИТЕ НА МЮЗИКЪЛА

Или едно по-различно музикално преживяване на сцената на Старозагорската опера

Всичко започва в една нощ. Без пищни декори и костюми. Оркестър, артисти и най-хубавите моменти от световноизвестни мюзикъли. Глас, суинг, техника и вкус! Защото мюзикълът е жанр, който се прави от сериозни артисти и музиканти. Тези шедьоври могат да екзалтират всяка една публика. Комбинацията от романтични любовни истории и прекрасна музика е зашеметяваща!

Само в една вечер може да чуете фрагменти от  "Уестсайдска история", "Кандид", "Котките", "Фантомът на операта", "Човекът от Ла Манча", "Вълшебникът от Оз", "Цигулар на покрива", "Алис в страната на сънищата" и "Законът на джунглата". Много е вероятно тази вечер да успеете да се завърнете обратно към онова светло, чисто и вълшебно място, което безвъзвратно сме изгубили в момента, в който сме прекрачили в света на възрастните. Нима не копнеем всеки ден да се завърнем обратно там – „някъде отвъд дъгата”?

Тези истории са вечни, колкото света и близки до всеки от нас. Няма значение на колко сте години, защото повечето от песните са за това – да бъдем просто щастливи! Те са за нас – за нашия стремеж към щастие и спокойствие!

Идеята за това различно музикално ревю-спектакъл е на Георги Динев - „да не забравяме мечтите си и да вярваме в тях“ – е неговото послание. На сцената ще излязат още Симона Кодева – гост, Христо Сарафов – гост, още: Анна Дитри, Пролет Пенчева, Камелия Стойчева, Кремена Добрева, Марк Фаулър, Ивайло Йовчев, Георги Динев, Денис Иванов - гост, Нели Нечева - гост. Към творческия екип с идеи и емоция се присъединяват Ромина Славова - хореограф, и Борис Стойнов – сценограф, художествено осветление – Георги Буюклиев.

За да бъде още по-различно и интересно на диригентския пулт ще застане маестро Любомир Денев – композитор и диригент, джаз пианист, който по неповторим начин ще събере всички стъкълца от магическия калейдоскоп, за да даде отговора на почти Шекспировия въпрос - когато любовта е силна – няма „правилно” и „неправилно”,  защото Любовта е Живот!

Само на 5 октомври, в Празника на Стара Загора!

Една вечер изпълнена с музика, вълнения, суинг, джаз, рок и... вашите аплодисменти!

Фантомите на мюзикъла излизат на сцената на Държавна опера Стара Загора на 5 октомври в 19 часа.


Автор:
Таня Матева, Държавна опера Стара Загора
Публикация:
02.10.2013 г. 16:22
Посетено:
1131
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/17743-fantomite-na-myuzikala-v-darzhavna-opera-stara-zagora