Сцена / екран / ефир

Спектакъл "Заедно" на Античния театър в Пловдив

Спектакълът събира в града някои от най-големите имена от областта на музиката в Европа

◊ СЪБИТИЕТО

Държавна опера Пловдив ви кани на един иновативен в световен мащаб спектакъл: Класическа музика, известният в цяла Европа DJ Grazzhoppa, танцово представление с участието на 50 деца и уникално светлинно шоу са събрани в едно представление.

"Заедно"

14.09.2013 г., събота, Античен театър

Диригент: Виктор Илиев
Оркестър на Държавна опера - Пловдив
Хореограф и режисьор: Евгени Корниаг (Беларус)
Постановка: Валери Кьорлински◊ ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Спектакълът "Заедно" събира в града някои от най-големите имена от областта на музиката в Европа. Проектът представя модерен прочит на класически музикални произведения, интерпретирани по начин, който се доближава до естетиката на младото поколение. Децата бяха обучавани и хореографирани според техники на съвременния танц, обвързани със задълбочен артистичен прочит на музиката, което гарантира високата професионална стойност на представлението.

По иновативен и високо професионален начин събитието интегрира контрастни музикални произведения: Фабрицио Касол - "Кончерто гросо за чело, DJ и симфоничен оркестър", Самуел Барбър - "Адажио за струнен оркестър" и авторски финал за чело, DJ, хор и голям симфоничен оркестър, съвременно танцово изкуство, сценография и светлинен пърформанс.

Спектакълът е в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019 г.

"Заедно" е проект, вдъхновен от идеята за трайно културно взаимодействие между младото поколение на Пловдив, като платформа за много деца и творци да се обединят и работят заедно. Тази инициатива ще помогне да се подчертае уникалната и богата историческа култура на този град и ще даде още един пример за толерантност, уважение и признателност към изкуствата.
Автор: Михаил Бураджиев, Държавна опера Пловдив
13.09.2013 г. 15:28
Посетено: 921
Етикети: танц, музика, Държавна опера Пловдив, DJ Grazzhoppa, спектакъл Заедно
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/17597-spektakal-zaedno-na-antichniya-teatar-v-plovdiv