Сцена / екран / ефир

"Стъклената менажерия" от Тенеси Уилямс в Университетски театър на НБУ

14 септември, Нощ на театрите в София

"Стъклената менажерия" от Тенеси Уилямс в Университетски театър на НБУ


◊ СЪБИТИЕТО

„Стъклената менажерия“ от
Тенеси Уилямс в Университетски театър на НБУ

На 14 септември 2013 г. ще се проведе първата Нощ на театрите, която ще превърне столицата в една голяма сцена. Университетски театър на НБУ се присъединява към инициативата на първото издание на Нощта на театрите в София.

В рамките на Нощта на театрите почитателите на театъра ще могат да видят с „вход свободен“ една от най-новите продукции на Университетския театър – учебният спектакъл „Стъклената менажерия“ от Тенеси Уилямс. Режисьор на спектакъла е доц. д-р Ева Волицер. „Стъклената менажерия“ е пиеса за спомена и поетичната илюзия, крехкостта и красотата на копнежите, но и за суровостта на реалния живот, тя ни разтърсва и трогва до сълзи. Четиримата герои: Аманда, Лора, Том и Джим неистово се вкопчват в стремеж към различен, красив и вълнуващ свят.

Началото на спектакъла ще бъде в 18.30 часа на сцената на Университетски театър на Нов български университет, входът е свободен. 


***

Университетски театър на НБУ е уникален театър, в който ръка за ръка вървят студентските продукции и продуцентската дейност на театъра. Едни от най-ярките продуцентски заглавия на театъра са „Ковачи“ от Алек Попов с режисьор Възкресия Вихърова, представлението за деца „Храброто куче“ с режисьори Светослав Николов и Милена Станойевич, танцовият спектакъл „Мафория на светлината“ на Маргарита Градечлиева и много други. В момента в залата на Университетски театър има репетиции на "Йерма" от Ф. Г. Лорка с режисьор Николай Младенов и "Време за парти" от
Харолд Пинтър с режисьор проф. Васил Димитров. Премиерите на двата спектакъла очаквайте през месец октомври на сцената на Университетски театър.

Автор:
Петя Петкова
Публикация:
11.09.2013 г. 14:01
Посетено:
1383
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/17574-staklenata-menazheriya-ot-tenesi-uilyams-v-universitetski-teatar-na-nbu