Сцена / екран / ефир

Стартира втората вълна на кинопохода на БНТ

Пътуващото лятно кино на БНТ продължава обиколката си

Стартира втората вълна на кинопохода на БНТ


◊ СЪБИТИЕТО

Стартира втората вълна на кинопохода на БНТ

Пътуващото лятно кино на БНТ продължава обиколката си с втория лъч от програмата, който стартира на 5 август.

До 16 август кинопоходът на колела ще премине през още 10 населени места, за да даде възможност на зрителите да се насладят на най-новите кинозаглавия и стари обичани ленти в прожекции под звездите.


◊ ПРОГРАМАТА
 
Първата спирка на пътуващия киномаратон е в Смолян на 5 август, когато в новия Амфитеатър в града ще бъдат показани „Пианистът” и „Джулай”. Ден по-късно киното ще акостира в Широка Лъка с „Парафиненият принц” и „Аве”, а прожекциите са в двора на училище „Н. Й. Вапцаров”. На 7 август е ред на Девин и “Жълто куче” и “Баш майсторът на море”, а екранът ще бъде разположен пред Дома на културата в града.

Незабравимият Тодор Колев и хитовият “Опасен чар” гостуват на 8 август в село Голямо Белово. Освен лентата за чаровния измамник, гостите на киното под звездите ще могат да видят и „Скок”. На 9 август във Велинград е ред на „Скок” и „Опасен чар”, а домакин на киното на колела е площадът пред черквата „Свети Георги”.

Градът на щъркелите Костенец посреща на 12 август инициативата на БНТ, която гостува на Амфитеатъра с „Парафиненият принц” и „Баш майсторът на море”. На 13 август кинопоходът потегля за Сапарева баня с прожекциите на „Драсканица” и „Шоково състояние”, а на 14 ще гостува на Самоков с „Пианистът” и „Джулай”. Прожекциите са на площад „Захарий Зограф”.

В киноарена ще се превърне на 15 август Перник, а гостите на събитието ще гледат “Скок” и „№ 1”. Последната спирка на пътуващия киномаратон е на 16 август в китното село Дивотино, където на площада пред читалище “Чичо Стоян” са прожекциите на “Опасен чар” и “Шопинг”.

Инициативата „Пътуващо лятно кино” на БНТ се провежда за втора поредна година, като стартът за 2013 г. бе даден в София през юли.

Третият лъч на кинопохода е от 29 август до 6 септември с последна прожекция в дните на „Аполония” в Созопол.


Автор: БНТ
04.08.2013 г. 16:02
Посетено: 971
Етикети: БНТ, програма, инициатива, киномаратон, кинопоход, Пътуващо лятно кино на БНТ
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/17444-startira-vtorata-valna-na-kinopohoda-na-bnt