Сцена / екран / ефир

Нови американски хитове във фестивалните спектакли "От Виена до Бродуей" на открито

"Сцена край реката" - 17 юли, 20.00 ч., Летен театър – Русе

Нови американски хитове във фестивалните спектакли "От Виена до Бродуей" на открито


◊ СЪБИТИЕТО

Специално за фестивала ”Сцена край реката” в спектакъла „От Виена до Бродуей” на 17 юли, от 20.00 часа на сцената на Летния театър – Русе, режисьорът Марио Николов, провокиран от големия интерес към шоуто, е подготвил изненада за русенската публика. В програмата са включени допълнително нови фрагменти, арии и дуети - емблематични за жанровете оперета и мюзикъл.

Освен солистите, оркестъра, хора и балета на Държавна опера – Русе в музикалното шоу ще участват и звездите на Националния музикален театър - сопраното Валентина Корчакова, тенорът Марио Николов - вече любимци на русенската публика, и баритонът Христо Сарафов.

В последните години Христо Сарафов гостува многократно в САЩ в различни оперни, оперетни спектакли и мюзикъли. В някои от успешните гастроли на американска сцена си партнира с тенора Марио Николов, като двамата се радват на топлия прием на презокеанската публика.

Музикалното ръководство е поверено на диригента Владимир Бошнаков.

На 17 юли меломаните в крайдунавската столица ще се насладят на избрани хитове от световната оперетна и мюзикълна класика, поднесени като едно забавно музикално пътешествие.

На 15 и 16 юли, „От Виена до Бродуей” ще гостува в градовете Шумен и Силистра.


Предварителна продажба на билети:
Каса Опера, Каса Филхармония, Каса Военен клуб

Специални отстъпки в тролейбусната мрежа на Русе и www.grabo.bg
Онлайн: www.eventim.bg 



Автор:
Сийка Лапачка, Държавна опера Русе
Публикация:
15.07.2013 г. 13:31
Посетено:
1440
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/17387-novi-amerikanski-hitove-vav-festivalnite-spektakli-ot-viena-do-broduey-na-otkrito