Сцена / екран / ефир

"Набуко" с Елена Баръмова в ролята на Абигайл на сцената на Русенската опера

Спектакъл на 17 май, под диригентството на Найден Тодоров

"Набуко" с Елена Баръмова в ролята на Абигайл на сцената на Русенската опера


◊ СЪБИТИЕТО

"Набуко" с Елена Баръмова в ролята на Абигайл на сцената на Русенската опера

Под диригентството на Найден Тодоров на 17 май, от 19 часа на сцената на Русенската опера ще бъде представена операта "Набуко" - една от емблематичните постановки на театъра.

В сложния и драматичен образ на Абигайл ще се превъплъти Елена Баръмова. За изпълненията на българското сопрано в ролята на Абигайл, чуждестранната критика пише:

"Като Абигайл, Елена Баръмова представи един мощен, овладян глас, с добре поставени височини."

"Сопраното Елена Баръмова се представи с ария на Абигайл от “Набуко”, като предложи една интензивна и изразителна интерпретация. Надарена с великолепен и мощен глас с драматичен тембър, Баръмова демонстрира голям гласов потенциал и голяма концентрация."

Представителният солистичен състав ще привлече русенската публика и с имената на Александър Крунев в ролята на вавилонския цар Набуко, ролята на Измаел ще изпълни тенорът Стоян Даскалов, Захария - басът Пламен Бейков. Мецосопраното Силке Хартщанг от Германия ще гостува в ролята на Фенена.

Операта “Набуко” е третата опера от ранното творчество на Джузепе Верди, но още с първото си представление през 1842 година в Миланската скала има триумфален успех. Прословутият хор на евреите се превръща в химн на италианския народ и най-популярната мелодия, отговаряща на емоционалната италианска душевност и интерпретирана масово от всички слоеве на обществото.Автор: Държавна опера Русе
16.05.2013 г. 13:44
Посетено: 1277
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/17022-nabuko-s-elena-baramova-v-rolyata-na-abigayl-na-stsenata-na-rusenskata-opera