Сцена / екран / ефир

11-ият фестивал за късометражно кино "В Двореца" събира филми до 15 май

Киносъбитието ще се проведе от 29 юни до 6 юли

11-ият фестивал за късометражно кино "В Двореца" събира филми до 15 май


◊ ФЕСТИВАЛЪТ ОЧАКВА ФИЛМИ ЗА КОНКУРСНАТА СИ ПРОГРАМА

Остават броени дни до 15 май, докогато могат да се подават заявки за участие с филми в 11-то издание на Международния фестивал за късометражно кино „В ДВОРЕЦА“. Фестивалът тази година ще се проведе от 29 юни до 6 юли 2013 г. За участие се допускат филми с продължителност до 27 минути, завършени след 1 януари 2011 г. Таксата за участие е 65 евро.

Общият награден фонд на 11-ия кинофестивал „В Двореца“ е в размер на 10,000 евро в злато.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

Конкурсът на „В Двореца“ включва международна и национална състезателна програма. В двете програми могат да участват ленти в следните категории – игрален, документален, анимационен филм, както и експериментални филми, хибридни форми и формати, дигитални художествени творби.

Важно е да се знае, че нямат право на участие в международното състезание филми, които са били публично показвани в България или публикувани в интернет сайтове или платформи със свободен достъп. 

След изпращането на заявката до 15 май, авторите на селектираните филми ще бъдат известени за резултата до 31 май. Крайният срок, в който авторите трябва да изпратят копия за излъчване на селектираните филми, е 10 юни. Задължително е филмите да са озвучени на английски или да имат английски субтитри. Препоръчителният формат на копията за излъчване е HD/High Resolution. Още подробности за фестивала може да се открият в сайта на събитието.

 

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
09.05.2013 г. 10:43
Посетено:
1381
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/16959-11-iyat-festival-za-kasometrazhno-kino-v-dvoretsa-sabira-filmi-do-15-may