Сцена / екран / ефир

Млади и сексапилни актьори превземат сцената с провокативен текст на Шваб

"Хоровод" на Университетски театър към НБУ на сцената на "Сълза и смях"

Млади и сексапилни  актьори превземат сцената с провокативен текст на Шваб


СЪБИТИЕТО

На 28 Април от 19 ч. студентите актьори от Нов български университет за пореден път ще отправят предизвикателство към зрителите. Този път  представлението е "Хоровод" от Вернер Шваб, с което възпитаниците на Теди Москов, Владо Пенев и Снежина Петрова ще очароват публиката на една от най-обичаните сцени на "Раковски" - Театър "Сълза и смях".

Провокативният текст, дръзката актьорска игра и комичността на ситуациите са предпоставка за добрата оценка на публиката.
 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

"Хоровод" е дело на студенти абсолвенти от Програма "Театър" на Нов български университет и с него Университетски театър на НбУ финализира „Реставрационна програма [±20] Департамент Театър“ по повод 20 годишнината на НБУ. Инициатор на програмата е гл. ас. д-р Ася Иванова (Номинация - "ИКАР" 2013).

Спектакълът е създаден като реплика на постановката по същия текст и по повод честването на 15 години НБУ с режисьор Деляна Манева, която завършва същата театрална школа. Ето какво споделя Деляна Манева за "Хоровод":

“Десет социални роли, десет тела, десет битки между половете, десет сексуални акта. Радикалният постмодерен вариант на В. Шваб върху пиесата на Шницлер смъква гротескните маски на ролите, които сме принудени да играем, разигравайки по парадоксален начин комичните ситуации на ежедневието. В съвременния свят ние се срещаме, сблъскваме и разминаваме като билярдни топки. Какво ни задвижва? Нагонът за себереализация или неосъзнатите импулси на телата ни?”
 
Тези думи са и импулс и вдъхновение за работата младите актьори.

Автор:
Емил Добрев
Публикация:
26.04.2013 г. 10:37
Етикети:
Театър Сълза и смяхНБУУниверситетски театър
Вернер Шваб
Хоровод
Ася Иванова
Посетено:
1584
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/16901-mladi-i-seksapilni-aktyori-prevzemat-stsenata-s-provokativen-tekst-na-shvab