Сцена / екран / ефир

Мюзикълът "The Rocky Horror Picture Show" за първи път в България

21.04.2013 г., 18.30 часа, Университетски театър - НБУ

◊ СЪБИТИЕТО

На 21 април, неделя, от 18,30 ч. в Университетски театър на НБУ ще се състои премиерата на мюзикъла „The Rocky Horror Picture Show“, с участието на студенти от Нов български университет и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“

Режисьор: Елена Стоянова
Сърежисьор: Стефан Кирилов
Хореография: Валери Кирилов - гост
Сценично оформление и мултимедия: Стефан Кирилов
Костюми: Силвана Илиева - гост, Елена Стамболова - гост.
Музикални консултанти: доц. Етиен Леви, Нели Маринкова
Супервайзър: Симеон Симеонов

Участват: Пламен Добрев, Димитър Петров, Оливия Николова, Елена Сиракова, Гергана Коева, Десислава Георгиева, Траян Костов, Мария Василева, Катя Кръстева, Зорница Петрова, Димана Попова, Игнати Йорданов, Антон Христов.

Оставете проблемите зад себе си, влезте в залата и се почувствайте свободни. Бъдете млади и отворени към непознатото! Не можете ли да го видите?

Елате отвъд времето и пространството в едно друго светлинно измерение, изпълнено с палави танци, дръзко поведение и брокат в изобилие. Освободете фантазиите си, изключете съзнанието и изживейте два часа от ежедневието си с трепет – единствено с нас – тук, на мига! Почувствайте промяната, всичко друго е без значение. Нека деформираме времето заедно!


ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Проектът е драматизация и сценична адаптация на известния, превърнал се в култов, филмов мюзикъл „Rocky Horror Picture Show (Шоуто на Роки Хорър)” на Ричард О`Брайън.

"The Rocky Horror Picture Show" е един от най-култовите филми до днешна дата. Трийсет и пет години след първата си прожекция комедията с елементи на ужаси остава сред класиките, като преди това спечелва и фенове като мюзикъл във Великобритания. Доста е трудно да се опише колко провокативен и амбициозен е за времето си. Фрапантен, но не и пошъл. Има убийство, опит за сватба и повече от добра рок музика плюс отлична хореография.

Мюзикълът никога не е изпълняван в България, това ще бъде неговата първа сценична реализация. Реализацията ще бъде дипломен спектакъл на завършващи студенти и учебна практика  на сега обучаващите се в програма "Поп и джаз пеене" към департамент „Музика“, Нов български университет. Също така ще вземат участие и студенти от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" – сценографи и хореограф. За подготовката и осъществяването на проекта НБУ предоставя сцената на своя Учебен театър.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Фонд за стратегическо развитие към настоятелството на НБУ и любезната подкрепа на 60К ЕАД.



Автор:
Петя Петкова
Публикация:
18.04.2013 г. 12:22
Етикети:
Елена Стояновадипломен спектакълНов български университетНБУпремиерамюзикъл
Ричард О`Брайън
НАТФИЗ Кръстьо Сарафов
The Rocky Horror Picture Show
Посетено:
1606
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/16840-myuzikalat-the-rocky-horror-picture-show-za-parvi-pat-v-balgariya