Сцена / екран / ефир

Класиката на Валери Петров на сцената на Сатирата

Вълшебно „Морско синьо“ на режисьора Димитър Еленов

Класиката на Валери Петров на сцената на Сатирата


ПРЕМИЕРА

През детството на днешните баби и дядовци, можеше срещу 5 стотинки, пуснати в уличен телефон, да се чуе цяла една приказка. Такава история разказва станалата вече класика пиеса на великия поет, драматург, преводач Валери Петров „Морско синьо“. Това е третото представление на детската студия към Сатиричния театър, със съдействието на директора, известния актьор Калин Сърменов.

• Премиерните спектакли под режисурата на Димитър Еленов ще бъдат на 20 и 21 април, а представлението ще се играе всеки уикенд от 11 ч.

Младите актьори на студия ДЕФИСТО са в трескава подготовка за премиерата на този вълшебен спектакъл. Над 30 деца-артисти на възраст между 8 и 17 години участват в представлението, изпълнено с невероятни картини от морското дъно. Сцените между главните герои и морските чудовища са спиращи дъха на зрителя.  Артистите пеят, танцуват, акробатстват като в истински мюзикъл! Визуалните ефекти ще покорят детската фантазия и ще създадат едно мечтано от всяко дете пътуване сред красотата на природата.

 

МОРСКО СИНЬО

Главната героиня – 9-годишната Лили, се захласва  в една странна приказка по уличния телефон. Зад нея обаче се образува опашка от нетърпеливи граждани. Лили е толкова впечатлена от историята, че постепенно престава да забелязва шумния свят около себе си и „потъва” в приказката, която я пренася в красивия и разнообразен свят на морското дъно. Там се запознава със странната риба Хрили. В своето пътешествие сред странни медузи, водорасли, корали и всякакви подводни екземпляри, момичето има непредсказуеми срещи с враждебно настроените подводни обитатели. Рибата Хрили следва Лили, като непрестанно й помага и така я спасява от трудните и опасни ситуации, в които тя постоянно попада. От приключение на приключение  между Лили и Хрили се появява непознато досега за тях чувство. Те постепенно осъзнават, че това е чувство на обич и истинско приятелство…

Според големия български поет и драматург Валери Петров - достатъчно е едно погалване, една приятелска нежност, за да се промени целият свят около теб.

Нали?!

Автор: ДЕФИСТО
17.04.2013 г. 17:14
Посетено: 1226
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/16831-klasikata-na-valeri-petrov-na-stsenata-na-satirata