Сцена / екран / ефир

Премиера на "Вик за любов" от Жозиан Баласко

Спектакъл на Театрална къща "Вива Арте"

Премиера на "Вик за любов" от Жозиан Баласко


◊ СЪБИТИЕТО

Театрална къща "Viva Arte"
представя

Асен Блатечки
Койна Русева
Стефан Иванов
Александър Александров


във

"Вик за любов" от Жозиан Баласко.

Режисьор: Асен Блатечки;
Сценография и костюми: Антония Попова;
Музика: Христо Намлиев;

Премиера:
19 април 2013 г., от 19 ч., Открита сцена „Сълза и смях"


◊ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Перипетиите, през които преминава животът в театъра са безумно смешни и непредвидими - любов, омраза, изневери, непостигнати мечти, наивност и чаровност на актьорските души. Героите са изпаднали от театралната каруца, а сега отново трябва да се възкачат на нея, изминавайки пътя към актьорската голгота.

Четирима души, замесени от различно тесто, се оказват въвлечени в игра, от която някой ще излезе сух и още по-богат, друг ще е на ръба на нервен срив, а пламъкът на една стара любов ще припламне отново.

Театралният агент Силвестър е ненадминат комбинатор и манипулатор, който се е изкачил на най-високото стъпало в своя бранш благодарение на отличния си нюх за сделки и умението си да флиртува и успешно да влиза под кожата и на мъже, и на жени.

Юго и Жижи са звездна двойка, любимци на публиката. Навремето са се обичали страстно, а сега се мразят до смърт. Познават си и кътните зъби и са в състояние да вгорчат живота на всеки, който си има работа с тях. Поотделно са слаби, но заедно са в състояние да взривят всеки театрален салон. Първата среща между Жижи и Юго след няколкогодишна раздяла е драматична; шамари се раздават наляво и надясно; сипят се обиди и взаимни обвинения.

Репетициите се превръщат в истински ад за режисьора на спектакъла, Леон. Той е интелигентен, но наивен и взима всичко за чиста монета. И театралният агент, и двете звезди се отнасят към него като към „момче за всичко” и той винаги се озовава между чука и наковалнята. За него са непонятни машинациите на Силвестър, а колкото и да се опитва, не е в състояние да овладее развилнелите се Юго и Жижи. Но точно тази взривоопасна комбинация е гаранция за грандиозен успех!



Автор:
Viva Arte
Публикация:
15.04.2013 г. 14:19
Посетено:
1942
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/16808-premiera-na-vik-za-lyubov-ot-zhozian-balasko