Сцена / екран / ефир

Александър Дойнов и Николина Харизанова играят на русенска сцена

В "Посещение на млада дама" актьорите ще флиртуват и с публиката

Александър Дойнов и Николина Харизанова играят на русенска сцена


◊ СЪБИТИЕТО

Александър Дойнов и Николина Харизанова си партнират в „Посещение на млада дама“ по Зденек Подскалски. Постановката е на режисьора Пламен Панев, който покани двамата актьори да играят на русенска сцена.

Това е поредната осма постановка на Драматичен театър „Сава Огнянов“, чиято премиера е на 9 април.

 

◊ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Житейската драма, разкъсването между любовта и омразата, е основата на актьорските интерпретации и режисура. Най-малко осем превъплъщения на образи имат Александър Дойнов и Николина Харизанова, за да покажат пред публиката метаморфозата на човешките чувства и отношения между мъжа и жената.

Пламен Панев не скри, че е привлечен от разнообразието на жанровете и работи еднакво добре както в мащабни продукции, така и в камерни.

Флиртът с публиката е част от творческото амплоа на Александър Дойнов, коментира режисьорът и добави, че актьорът е подготвил още изненади за почитателите си в Русе. Така зрителите са третият герой, който може да се включи в реално време. Иначе гостуващият актьор е в образа на недоволния мърморко, но и влюбен в живота герой.

В малките населени места в Североизточна България зрителите също ще могат да се зарадват на актьорите. Пиесата е включена в програмата на ДТ „Сава Огнянов“ - „Изкуството в малките населени места“.

Автор: Лилия Рачева
09.04.2013 г. 10:08
Посетено: 1513
Етикети: театър, Пламен Панев, Русе, ДТ Сава Огнянов, Зденек Подскалски, Посещение на млада дама, Николина Харизанова, Александър Дойнов
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/16755-aleksandar-doynov-i-nikolina-harizanova-igrayat-na-rusenska-stsena