Сцена / екран / ефир

Vivacom Art Hall представя видео проекта "Пророчество"

Нестандартната видео инсталация е дело на театрална компания "Момо" и режисьора Веселин Димов

Vivacom Art Hall представя видео проекта "Пророчество"


◊ СЪБИТИЕТО

Утре, 8 април, от 18 часа във VIVACOM Art Hall ще бъде представена премиерно видео инсталацията „Пророчество“ на театрална компания "Момо".

Видео творбата е реализирана по идея на режисьора Веселин Димов с текст на австрийския писател Петер Хандке, видео на Евгения Сърбева и озвучаване от гласовете на Елена Димитрова и Александър Митрев.

Инсталацията е реализирана с любезната подкрепа на Австрийско посолство - София.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Действието в „Пророчество“ ни пренася в началото на третото хилядолетие, когато два скулптурни бюста биват посетени от (извън)земно съзнание и за кратко оживяват, за да напомнят за нещо добре забравено или потиснато. Видео творбата е с продължителност от девет минути и ще бъде представена за публиката в седем последователни прожекции.

Творбата на Веселин Димов задълбочава изследванията на театрална компания "Момо" в областта на граничните форми на театъра и киното, неконвенционалните театрални текстове и провокирането на зрителското съзнание с аудиовизуални въздействия. Както и в предишните си работи, той осъществява практическо изследване на употребата на мултимедия и промотира нови жанрови форми за българската сцена.

Димов има режисьорска специализация в New York Theatre Workshop и до момента е реализирал четиринадесет спектакъла в театрални и нестандартни пространства в София и страната. През 2008 година той основава Театрална компания "Момо", която обединява творческия му екип и продуцира артистичните им проекти.

Автор:
Vivacom Art Hall
Публикация:
07.04.2013 г. 16:23
Посетено:
1154
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/16742-vivacom-art-hall-predstavya-video-proekta-prorochestvo