Сцена / екран / ефир

Официална премиера на "Което е било" по Владо Даверов

Моноспектакъл на Георги Даверов

Официална премиера на "Което е било" по Владо Даверов


◊ СЪБИТИЕТО

„Което е било”
по Владо Даверов

Моноспектакъл на Георги Даверов
С участието на: Мартин Георгиев и Петя Петрова
Музикално оформление: Ивайло Божилов и Георги Даверов
Сценография: Тина Георгиева
Режисура: Георги Даверов
 
Продуцент: Phat Bride Productions

Официална премиера: 20 март 2013, 19:00 часа
Младежки театър „Николай Бинев“
бул. "Княз Дондуков" № 8-10
1000 София   


◊ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Есента на 53-та Адам Адамов заведе сина си в „Бесилото”, за да му покаже пианото, без да подозира, че 20 години по-късно той отново ще прекрачи прага на старата пивница. Привечер, щом кръчмата отвори врати, порасналото момче преглъща деня и отива на среща с клавишите, за да разкажат заедно, спомен подир спомен, как се обърка животът му.

Истории за музика, за бащина амбиция, случки от казармата и университета, легенди за червената лада, Пенка Младоженка, бране на джанки и други забавни и тъжни мелодии.

Елате и вие, за да отпиете на свой ред глътка от миналото на Ленин Адамов, а от коя реколта ще кусате се не знае до последно.

С асортимент от над 50 героя Георги Даверов (Ленин) пълни чашите на гостите с коктейли от разкази, като прелива едно в друго над двадесет произведения. Менюто никога не се повтаря.

Представлението интерпретира текстове на Владо Даверов от сборниците „Много дни до есента”, „Имена на жени”, „Живи картини”, „Спасение”, „Което е било”, „История с папагали или разкази за моите деца”, както и отличения със Златен Ланец разказ "Господин Томов и неговият син Тома".

Но елате днес, че на „Бесилото” им писна от Лениновите изцепки и скоро май, май... ще му турят шапката и кракът му повече няма да стъпи там.


Автор:
Петър Антонов
Публикация:
15.03.2013 г. 13:57
Посетено:
1953
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/16541-ofitsialna-premiera-na-koeto-e-bilo-po-vlado-daverov