Сцена / екран / ефир

Спектакъл на балет "Тодес" в Пловдив

Трупата ще представи новата си програма "Attention"

Спектакъл на балет "Тодес" в Пловдив
На сн.: Феерия от сценични ефекти допълва шеметните танци на балет „Тодес“, който ще гостува на 1 март в Пловдив.


◊ СЪБИТИЕТО

Спектакъл на балет "Тодес" в Пловдив

Само за 30 секунди стъпва на земята солистката в уникален танц, посветен на Майкъл Джексън, а през останалото време на изпълнението си „лети“ във въздуха. Атракцията е част от спектакъла на руския балет „Тодес“, обясниха организаторите на турнето - Degris  Events.

Трупата ще гостува в Пловдив на 1 март 2013 г., а концертът е в палата 2 на Панаирния комплекс.
   
В новата програма “Attention” са преплетени вкусът на истинския живот с неговите падения, разочарования, щастие и еуфория, показани чрез невероятна динамика, неповторима хореография – смес от класически и модерен балет, стилни костюми, оригинално светлинно и музикално оформление.
   
Балет „Тодес“ ще ни върне 201 години назад в една от най-големите битки в световната история - Бородинската. На сцената  ще се „сблъскат" френската армия на Наполеон Бонапарт и руските войски, водени от ген. Михаил Кутузов. Танцът е посветен на 200-годишнината от Бородинската битка и за първи път е представен през 2012 г. в Санкт Петербург.
   

◊ ОЩЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА
 
В разнообразната програма има и няколко хумористични театрално-танцови постановки с участието на зрители от публиката. За любителите на високите скорости и високия клас автомобили е включен танц, подготвен специално за закриването на „Формула 1“. Всеки епизод от "Attention" е кратък разказ със собствена история.
   
Въпреки успеха на новата програма, главният хореограф Алла Духова е запазила 4 емблематични танца, изпълнявани на сцени в много държави и станали любими на публиката. Един от тях е "Тодес танго" - неподражаема интерпретация, призната дори от аржентинските балетмайстори като отделен вид танго. В ретроспекция са включени също танците "Увертюра", в който се съчетават за първи път класически балет с ъндърграунд хип-хоп, и "Самая опасная" („Най-опасната“), посветен на  краля на поп музиката Майкъл Джексън.
   
От 1990 г. балет Тодес активно работи и зад граница и показва своите спектакли в цяла Европа, Америка, Австралия, Израел. Неколкократно гастролира със собствена програма в САЩ.
   

Поредното турне в България стартира на 28 февруари в София, продължава на 1 март в Пловдив и на 3 март във Варна. Билети се продават в мрежата на “Ивентим”, а в Пловдив - на централната каса до общината и касата пред панаира.


Автор:
Организаторите
Публикация:
23.02.2013 г. 17:15
Етикети:
балетна трупаПловдивконцертбалет
Алла Духова
програма Attention
балет Тодес
Посетено:
1507
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/16417-spektakal-na-balet-todes-v-plovdiv