Сцена / екран / ефир

"Досадникът" - новото представление на Театрална формация "Мелпомена"

С подкрепата на Vivacom Фонд и с участието на любими телевизионни звезди

"Досадникът" - новото представление на Театрална формация "Мелпомена"


◊ СЪБИТИЕТО

Френската комедия „Досадникът” от Франсис Вебер е новото заглавие в афиша на Театрална формация „Мелпомена“, което се осъществява с подкрепата на Vivacom Фонд. След хитовите „Вражалец“, „Големанов“ и „Благородният испанец“, това е четвъртата поред постановка на частната театрална формация в резултат на партньорството й с телекома.

Премиерата на комедията за София е на 16 февруари на сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ от 19:30 часа.


◊ ЗА СПЕКТАКЪЛА

В хотелска стая Мариян Бачев, добре познат от актьорските вечери в „Шоуто на Слави“, подготвя  убийство на ключов свидетел в процес. В съседната стая друга тв звезда - Александър Кадиев в ролята на Франсоа, е твърдо решен да се самоубие заради голямата си любов, която го изоставя.  Наемният убиец Ралф Милано (Мариян Бачев) е професионалист, хладнокръвен и изпечен в занаята. Франсоа е вечният лузър, без здрав разум и воля, на който даже не му стиска да се самоубие. Но пък за сметка на това притежава безспорен талант - той е непоправим досадник.

Останалите роли на палавия психиатър, на Луиз, любопитното пиколо и напълно дезориентираното ченге са поверени на Александър Сано – Среброто, познат като Косъма от „Под прикритие”, Петьо Петков – Шайбата от “Комиците”, Сашо Дойнов и Михаил Петров от Пернишкия театър. Режисьор на култовата комедия е Богдан Петканин. Както останалите представления на Мелпомена, така и „Досадникът“ ще се играе на театралните сцени в цялата страна.

Автор:
Николай Николов
Публикация:
15.02.2013 г. 11:53
Етикети:
премиераФрансис Веберкомедия
Театрална формация Мелпомена
Досадникът
Vivacom Фонд
Посетено:
1716
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/16361-dosadnikat-novoto-predstavlenie-na-teatralna-formatsiya-melpomena