Сцена / екран / ефир

Театрална формация "Момо" с премиера във Vivacom Art Hall

"Любовният живот на съвременните роботи" - пет поредни вечери от 16 февруари

Театрална формация "Момо" с премиера във Vivacom Art Hall


◊ СЪБИТИЕТО

Театрална формация "Момо" чества петата си годишнина с пет поредни представления на новото заглавие „Любовният живот на съвременните роботи“ във Vivacom Art Hall.

Петте поредни премиерни представления във Vivacom Art Hall са на 16, 17, 18, 19 и 20 февруари, а началният час е 19:00 ч.

Спектакълът е с режисьор Веселин Димов и с участието на Иво Желев и Силвия Станоева – двамата актьори, станали известни с участието си в актьорското реалити Star Machine, които са номинирани за дебютиращ дует за наградите на Съюза на артистите в България ИКАР. Младата актьорска двойка прави запомнящи се вокални изпълнения в представлението, базирано на откъси от пиеси на трима автори: Бернар Мари Колтес, Патрик Марбър и Игор Бауерзима.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Оригиналният спектакъл на Веселин Димов, с премиера в месеца на влюбените, разглежда три съвременни трактовки за любовта и отношенията между хората.

Това е десетата постановка за основаната през 2008 година Асоциация за алтернативно съвременно изкуство и 15-то заглавие за режисьора Веселин Димов. Театралната формация създава спектакли на актуални теми в утвърдени, както и в нестандартни театрални пространства на града и изследва граничните форми на театъра и киното, неконвенционалните театрални текстове и провокирането на изострено състояние на „присъствие на момента” в контекста на театралната ситуация „актьор-зрител”. Проектите на Театрална формация "Момо" са характерни още с акцента си върху мултимедията в контекста на театралния спектакъл.

Vivacom Art Hall съдейства за реализацията на спектакъла, който е част от инициативите, свързани с кандидатурата на София за европейска столица на културата – 2019 г.


Автор:
Vivacom Art Hall
Публикация:
13.02.2013 г. 21:11
Посетено:
1252
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/16350-teatralna-formatsiya-momo-s-premiera-vav-vivacom-art-hall