Сцена / екран / ефир

Театър на маса по "Самолетът беглец" от Камен Донев

Януарското издание на рубриката "Автограф"

Театър на маса по "Самолетът беглец" от Камен Донев


◊ СЪБИТИЕТО

Агенция за социално развитие "Вижън", Творческа къща "Vision art"
Студио Театър
представя

"Самолетът беглец" по Камен Донев

С участието на Катина Гуджимиси, Румен Хараланов, Янчо Христов и Елица Матеева

29.01.2012 от 17.30 ч.
Варна, кв. "Чайка", бл. 22

Ако вашата мечта е отлетяла, не пропускайте "Самолетът беглец", нещо като театър, нещо като маса или театър на маса

Артистичното пространство на Аrt Vision Hall очаква почитателите на театралното изкуство с януарското издание на рубриката "Автограф".
 
Своя артистичен подпис ще раздадат участниците към студио "Кино" и студио "Театър" при Творческа къща "Visoin art" - Агенцията за социално развитие "Vision". Те са подготвили изненада, жанрово определена като театър на маса по "Самолетът беглец" от Камен Донев.


ЗА СПЕКТАКЪЛА

"Изборът ни върху драматургията на Камен Донев не е случаен. Той е жизнеутвърждаващ творец-актьор, режисьор, драматург, чиито драматургични ситуации са на ръба между бита и халтурата на ежедневието. Персонажите му са търсещи, романтични същества, по-често смазани от ежедневието, но винаги готови да се разкрият искрено. Те са чешити, особени характери, хора, които някога ще бъдат част от онази Червена книга, на изчезващите живи организми. Те ни забавляват, но покрай смешното и иронията, винаги ще се намери място и за една солена сълза. Има колеги с изострено "естетическо" чувство, за които творчеството на Камен Донев е поп фолк. Ние пък се потопихме в този "фолк" с радост и опиянение, така както се посреща Нова година - с "Дунавско хоро" и задължително с шампанско. Между фрагментите направихме и забавни, леки хореографии на бита. Срещнах се в процеса на работа с прекрасни и чувствителни хора, които въпреки реалността, не са се предали да бъдат себе си. Те не са професионалисти, но носят в душата си частица от крехкостта на актьора. Нашият театър на маса, при който публиката е седнала на маса, похапва и пийва с приятели, ще се случи по същия начин - участниците често ще седят около маса, ще пийват и хапват от сладостите и горчивините на деня и ще покажат как точно в театралния процес присъстват: масата и театърът (върху нея)." - споделя за работата си режисьорът на представлението Елица Матеева (ръководител на студио "Театър" и студио "Кино").

В театралната постановка участват: Катина Гуджимиси, Румен Хараланов, Янчо Христов и Елица Матеева. Музикалният подбор е съчетание от български народни хора и неаполитанска музика. 




Автор:
Творческа къща "Visoin art"
Публикация:
25.01.2013 г. 12:19
Етикети:
спектакълЕлица МатееватеатърВарнаКамен Донев
Творческа къща Visoin art
Самолетът беглец
Театър на маса
Посетено:
1378
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/16230-teatar-na-masa-po-samoletat-beglets-ot-kamen-donev