Сцена / екран / ефир

Езиковата гимназия в Търговище с филмова премиера

"Училищни ужаси" - 30-минутен криминален психо трилър

Езиковата гимназия в Търговище с филмова премиера


◊ СЪБИТИЕТО

Ученици от Езиковата гимназия в Търговище заснеха 30-минутен криминален психо трилър, чиято премиера предстои. "Училищни ужаси" е продукт на кръжока по драматургия, ръководен от учителката по английски език в училището Рени Стоименова и създаден по програма „УСПЕХ”.

Премиерата на „School Terror”, както е оригиналното заглавие на филма, е насрочена за 21 януари в кино Центрум в Търговище. От 17.00 ч. лентата ще се завърти за гости, журналисти и родители, а същинската премиера с поздравления, цветя и т.н. е насрочена за 17.45 ч.


◊ ФИЛМЪТ

Сюжетът разказва за страховитите преживявания на петима приятели, които остават заключени в училище. Докато се забавляват, те разбират, че не са сами и в сградата има убиец, който превръща невинните им занимания в същински ужас. По коридорите се лее кръв, звучи страховита музика, чуват се ужасяващи писъци. Играе се на английски език, но субтитри на български помагат в превода.

Сценарист и режисьор е ученикът от XI клас Денислав Янев, който е автор и постановчик и на другите прояви на кръжока. Заедно с учениците, в разиграването на сюжета участват директорът на гимназията Атанас Цанев и гост-преподавателят от САЩ Шелби Карвальо.

Талантливите ученици от Езиковата гимназия добиха национална известност през миналата година, когато играха своя постановка в експреса Варна-София. С това те записаха първото в историята и на българския театъра, и на БДЖ представление играно в пътуващ влак.

Премиерата на „School Terror” е на 21 януари в кино Центрум в Търговище. Трейлърът на филма може да бъде видян в социалните мрежи, където събира огромен интерес. Затова през седмицата (на 22, 24 и 25 януари от 17.45) са насрочени допълнителни прожекции. Входът е символичен – 1 лв.

По-късно „Училищни ужаси” ще продължи своя път и в киносалоните на съседни градове, но голямата цел на неговите създатели е фестивалът за аматьорско кино в Честърфийлд - Англия, който ще се състои през април.


Автор:
Людмила Ганчева
Публикация:
16.01.2013 г. 10:50
Посетено:
1591
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/16167-ezikovata-gimnaziya-v-targovishte-s-filmova-premiera