Сцена / екран / ефир

"Разчупването на маските" в галерия "Юзина"

Благотворителен пърформънс-спектакъл на актьора Ники Сотиров и балет "Арабеск"

"Разчупването на маските" в галерия "Юзина"
Момент от първата изложба пърформънс на Ники Сотиров и балет „Арабеск” съвместно с галерия „Юзина” през май 2012 г.


◊ СЪБИТИЕТО

17 декември, 20:00 ч., галерия „Юзина”

"Разчупването на маските"


След успеха на първата изложба пърформънс на Ники Сотиров и балет „Арабеск” съвместно с галерия „Юзина” за втори път ще се осъществи проекта „Разчупването на маските“ на 17 декември от 20:00 часа.

Пърформънс-спектакълът има благотворителна цел и ще подкрепи каузата на УНИЦЕФ България – подари приемно семейство на едно дете.

За да придобие събитието по-мащабна реализация, този път актьорът Ники Сотиров кани за свои съмишленици двамата съвременни художници Станислава Стоянова и Деян Вълков, които ще предоставят свои картини за изложбата в контекста на темата.


ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Спектакълът включва няколко жанра в изкуството – танц, спектакъл, изложба, пърформънс и пантомима.

Идеята отразява водещата световна тенденция в изкуството – арт синтез. Галерия „Юзина” се присъединява към усилията на Дядо Коледа и УНИЦЕФ да достигнат до децата, които тази година няма да си пожелаят играчки от белобрадия старец, а семейство, грижа и възможност да ходят на училище. С набраните средства галерията ще направи най-хубавия подарък за Коледа – ще подари детство и бъдеще на дете.

„Юзина“ е не просто име на галерия или културно средище, това е дума, с която се назовава една идея – вярата, че изкуството има силата да променя човешкото мислене, човешкото Битие и глобално да променя света, в който живеем и се самоосъществяваме. Затова, година след официалното си откриване, „Юзина“ прави една важна крачка към поемане и реализиране на своята социална отговорност. Галерията насочва своите усилия към най-крехката и най-перспективната част от човечеството – децата. В началото на този дълъг процес стои партньорството между „Юзина“ и УНИЦЕФ. Чрез изкуството и неговата пазарна реализация „Юзина“ ще се опита да помогне „там, където има най-голяма нужда“.

 

Автор:
Галерия Юзина
Публикация:
14.12.2012 г. 15:53
Посетено:
1502
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/16066-razchupvaneto-na-maskite-v-galeriya-yuzina