Сцена / екран / ефир

Коледни приказки на сцената на Сатиричния театър

Децата артисти на "Дефисто" ще играят по Андерсен

◊ СЪБИТИЕТО

Спектакълът „Андерсенови приказки“ на детската студия „Дефистоще се играе в празничните дни на Коледа на сцената на Сатиричния театър. Сюжетът представя коледни картини, пресъздадени с вълшебно настроение от малките актьори!

Датите на представленията са: 15,16, 19 и 21 декември от 11 ч.

Коледната театрална програма е част от общ проект на "Дефисто" и Сатиричния театър. По покана на директора Калин Сърменов, формацията репетира в театъра от м. ноември. Малките актьори ще играят представления на сцена „Методи Андонов“ през целия театрален сезон.

"Дефисто" е формация, която представя театър за деца и изигран от деца. Участват над 30 актьори на възраст между 10 и 15 години.

 
◊ ЗА СПЕКТАКЪЛА

„Андерсенови приказки“ е спектакъл за деца, чиито  герои са  вдъхновени от идеята да променят света не с меч и насилие, а с цигулка и музика. Зрителите ще се насладят на приказен свят с магически  сцени.

Главните герои са вълшебни порцеланови фигурки, които могат да говорят, да танцуват и да пеят, но живеят захвърлени на един запустял таван. Пастирката и Коминочистачът ще предприемат рисковано пътешествие, за да се отърват от терора на Животното, което също обитава тавана. Ще пътешестват дълго, за да намерят вълшебната цигулка, която щом засвири – прави всички добри и щастливи.

Така те преминават няколко големи премеждия: трябва да се срещнат с лош баща, който разделя двама влюбени; да открият къде се намира страната Вечно бяла, в която всяка неделя е Коледа; да танцуват с една говореща мечка и да се опазят от Главатаря на разбойниците. Накрая попадат в Омагьосана гора, където зла вещица ще превърне и тях в дървета. Дали ще засвири вълшебната цигулка и дали ще успее да развали  магията над Пастирката и Коминочистачът ще узнаете на финала.


Каскадите са на Асен Асенов-Майстора, основен дубльор на холивудските звезди, които снимат у нас. Хореограф е Христо Андонов, треньор на световната ни шампионка по брейк денс. „Андерсенови приказки“ е реализиран по идея на Венци Кисьов и Калина Попова, изработено под егидата на Културен институт „Искър“ и Столична община.

Двата спектакъла: тийнейджърският „Женско царство“ по Ст. Л. Костов и детският „Андерсенови приказки“ са включени в програмата на театъра. Режисьор  е създателят на "Дефисто" Димитър Еленов.

 


Автор:
Дефисто
Публикация:
12.12.2012 г. 15:47
Посетено:
1578
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/16044-koledni-prikazki-na-stsenata-na-satirichniya-teatar