Сцена / екран / ефир

"Праехидно" на фестивала Flow в Русе

През новия сезон бомбаджийското кабаре гостува на Международния фестивал за наука и изкуство

"Праехидно" на фестивала Flow в Русе


◊ СЪБИТИЕТО

"Праехидно" на фестивала Flow

Петък, 19 октомври, 21 ч., в Дом Канети, гр. Русе

След 16 представления, две награди ИКАР 2012 и два международни фестивала от екотерористичния коктейл ще опитат и жителите и гостите на Русе и на Фестивала “Flow”, който се провежда там от 18 до 21 октомври.

„Праехидно” не се умори да задава въпроса „Накъде сме се запътили всички ние?”. В Русе, динамично и задъхващо, представлението отново ще кръстоса пътищата на последната Проехидна на планетата, която броди в търсене на друг от своя вид и на Тед Качински, обещаващ професор по математика, заменил науката с еко-тероризъм в опит да защити човешката свобода и достойнство, заплашени от развитието на технологиите и индустриалното общество. Има и още: едно разпадащо се семейство, един сателит и милиони наночастици.

 
◊ ПРОЕКТЪТ "ПРАЕХИДНО"

“Праехидно” е независим театрален проект, започнал като драматургичен експеримент между Здрава Каменова и Гергана Димитрова и пърформанс-четене в Природонаучния музей в София в рамките на инициативата ПроТекст: Произведено в България (2010 г.) на организация „36 маймуни”. Година по-късно екипът реализира и самия спектакъл.

Фестивалът “Flow” има за цел да развие и отвори нови комуникационни връзки, като образува мрежа между хората на изкуството и науката и по този начин сближи страните от Дунавския регион. „Flow” е инициатива на Австрийското министерство на европейските и международните въпроси, подета, за да положи началото на устойчив диалог и работа в мрежа, да насърчава мултинационални интердисциплинарни проекти в различни сфери. Повече за фестивала: http://www.flow-festival.info/bg/

Гостуването на „Праехидно” в Русе е подкрепено и от програма „Изкуство в движение”, инициирана от Фондация “Арт Офис”, съвместно с Фондация “Америка за България”.


Автор:
A25 Cultural Foundation
Публикация:
18.10.2012 г. 11:21
Посетено:
1239
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/15603-praehidno-na-festivala-flow-v-ruse