Сцена / екран / ефир

Българска класика е вторият голям проект на "Дефисто"

Тийнзвездата от сериала „Къде е Маги?“ в главната роля

◊ СЪБИТИЕТО

След спектакъла „Приказки за малки и големи” по Андерсен от началото на т.г., детска филмова студия "Дефисто" представя втори голям проект - комедията „Женско царство” на Ст. Л. Костов, финализира етап от подготовката по актьорско майсторство на децата, които са от 13 до 18 години.

Премиерата е на 25 септември от 18.00 ч. в  Общински културен институт “Искър“ (кв. Дружба 1, до езерото, срещу входа на Общината).

Проектът е реализиран с изключителната подкрепа на фондация “Америка за България”.


◊ ЗА СПЕКТАКЪЛА, СТУДИОТО И АКТЬОРИТЕ

Спектакълът е крайно смесване на кино и театър, мюзикъл и фентъзи, мултимедия и шоу, което зрителят може да гледа. Представлението поставя съществените екзистенциални въпроси за идентичността на човешката личност, за инфантилизма на възрастните, който по един гротесков начин деформира човешките отношения - мъжете се държат като жени, жените като мъже, децата като възрастни, майките като съученички на дъщерите си. Преплитането на високите поетични текстове на Фреди Меркюри с текстовете на Ст. Л. Костов, като част от режисьорските решения, допълва уникалността на постановката. Режисьор е създателят на "Дефисто" Димитър Еленов.

"Дефисто" е единствената формация в страната, която представя театър от деца за деца, като в новия комедиен спектакъл на сцената участват 30 деца!

В главните роли ще видите Александър Недялков, познат вече на публиката като Дими от сериала на bTV “Къде е Маги?” и Антъни Пенев - от класа на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ.

Автор:
Дефисто
Публикация:
21.09.2012 г. 16:26
Посетено:
1192
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/15420-balgarska-klasika-e-vtoriyat-golyam-proekt-na-defisto