Сцена / екран / ефир

Народният театър "Иван Вазов" на фестивала "Сцена на кръстопът"

Най-награждаваните спектакли на гастрол в Пловдив

Народният театър "Иван Вазов" на фестивала "Сцена на кръстопът"


◊ СЪБИТИЕТО

Народен театър „Иван Вазов” ще участва на фестивала  "Сцена на кръстопът", който тази година е под наслов „Театърът - Покаянието” с четири свои представления.


• На 13 септември зрителите от фестивалния град могат  да гледат отличения в категория „Най-добър спектакъл” на тазгодишния „Икар” - „Рицар на Светия Дух” от Боян Папазов, режисьор Маргарита Младенова и Иван Бърнев в главната роля на Алеко Константинов.


• Ден след това, на 14 септември, гостува обявеното за най-добро представление от фондация „Аскеер” – „Нощна пеперуда” от Пьотр Гладилин с режисьор Явор Гърдев.

Явор Гърдев е и най-добър в категорията режисура, а актрисата в главната роля (редник Лебедушкин) Весела Бабинова е носителката на приза „Изгряваща звезда” за 2012 г. Спектакълът е награден за авторската музика на Калин Николов и отличен с номинация за костюмите на Даниела Олег Ляхова.


• На 16 септември, неделя, се играе „Работно време” от Камен Донев.

Една изключителна комедия, в която към познатите ни от “Почивен ден” персонажи се присъединяват и едно семейство емигранти от Аржентина, и още техни приятели, въвлечени в шеметни събития и абсурдни ситуации...

Представление с номинация за „Аскеер” 2012 за Поддържаща женска роля на Мария Каварджикова.


• Гастролът в Пловдив приключва с представлението „Животът е прекрасен” по пиесата „Самоубиецът” на Н. Ердман. Режисьор е Александър Морфов, а изпълнител на главната роля е Камен Донев.

. Представлението „Животът е прекрасен” ще гостува и в гр. Сливен на 24 септември 2012 г.



Автор:
НТ "Иван Вазов"
Публикация:
09.09.2012 г. 14:30
Посетено:
1761
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/15357-narodniyat-teatar-ivan-vazov-na-festivala-stsena-na-krastopat