Сцена / екран / ефир

"Побъркани от любов" по Сам Шепард на ART Space

Студенти на проф. Надежда Сейкова и доц. Виолета Гиндева с премиера в София

 "Побъркани от любов" по Сам Шепард на ART Space


◊ СЪБИТИЕТО

На 19 юли от 21:30 часа е премиерата за София на спектакъла „Побъркани от любов” по Сам Шепард на младежката Театрална формация "Чарли" от Пловдив.

В истеричната болезненост от взаимността на невъзможната любов са се вгледали седем театрали на прага на дипломирането си. „Спектакълът трябва да се играе безжалостно и без антракт” това е в ремарките на автора и младите артисти безжалостно са вплели съдържание и форма. Театър и видео, сценография и мизансцен изграждат общото внушение за водовъртеж, обтегнатост и невъзможност. Торнадо от чувства и безпощадно раздаване ни предлагат младите актьори в една битова психологическа драма, загубила битовизма си в метафоричния прочит. Спектакълът е реализиран със съдействието на OPEN STUDENT FEST 2012 - Пловдив.

Доц. Виолета Гиндева, преподавател на актьорите сподели: "Очаквам с нетърпение да видя днес първия им самостоятелен спектакъл като професионалисти. Винаги съм се старала да им покажа колко е важно в нашата действителност да са самостоятелни и инициативни. И те вече го правят!"


◊ ОЩЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Дали човек да се заключи в света на мечтите и фантазиите си… или пък да се впусне в болезнено скитане и лутане сред истинските парчета живот… Еди и Мей са наполовина брат и сестра, срещнали се в един разполовен, откраднат или подхвърлен им от “Бащата” живот. Мъчителни душевни преживявания, любовни рани и обременености от миналото. Побърканите от любов персонажи са персонажи-самотници, копнеещи за взаимност в пустия свят, отчаяни, раними и отчуждени от неразбиращото ги и осъждащо общество и действителността.

. Режисьор: Ваня Паликопова
. Сценографи: Гергана Стаматова и Рослава Седянкова
. Актьори: Стефан Иванов-Jossa, Таня Алваджиева, Иван Събчев

Ваня Паликопова - завършва с бакалавърска степен НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност Актьорство за драматичен театър - публична реч и с магистърска степен ПУ "П. Хилендарски" - Режисура и шоу програми при проф. Надежда Сейкова и доц. Леонард Капон. В момента е художествен ръководител на Театрална школа "Чарли" към Община Пловдив, Дирекция Култура.

Рослава Седянкова-Ро - завършва с бакалавърска степен Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство - гр. Пловдив, спец. Сценография при Димитър Воденичаров.

Гергана Стаматова - завършва с бакалавърска степен Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство - гр. Пловдив, спец. Сценография при Димитър Воденичаров; и магистърска степен в НХА, програма "Дигитална сценография и анимация" при проф. Красимир Вълканов.

Стефан Иванов-Jossa - бакалавърска степен от ПУ "П. Хилендарски", спец. Актьорство за драматичен театър, клас доц. Виолета Гиндева с ас. Михаил Ботевски, 2012 г.

Таня Алваджиева - бакалавърска степен в ПУ "П. Хилендарски", спец. Актьорство за драматичен театър, клас доц. Виолета Гиндева с ас. Михаил Ботевски, 2012 г.

Иван Събчев - бакалавърска степен в ПУ "П. Хилендарски", спец. Актьорство за драматичен театър, клас проф. Надежда Сейкова с ас. доц. Виолета Гиндева.

Цена на билетите: 10/7 лв.

Автор:
ART Space
Публикация:
19.07.2012 г. 13:13
Етикети:
Пловдив.театърлятна сцена до НДКфестивалиART Space
Театрална формация Чарли
Сам Шепард
Побъркани от любов
Посетено:
1821
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/15208-pobarkani-ot-lyubov-po-sam-shepard-na-art-space