Сцена / екран / ефир

Поетично-музикалният спектакъл 4x4 с ново издание

В рамките на фестивала София: Поетики

Поетично-музикалният спектакъл 4x4 с ново издание


◊ СЪБИТИЕТО

4x4=23 юни 2012
(+ Акция: да извадим зъбите!)

23 юни – София – Място: двор на Националната художествена академия – Начало: 21:00


4х4 продължава и през 2012 с двойна сила. Към четиримата поети (Ясен Василев, Радослав Чичев, Иван Димитров и Мирослав Христов) се присъединяват музикантите от „Кът за яйца“ - Ангел Додов и Любомир Брашненков с авторска музика, създадена специално за стихотворенията на представлението. Свързваме ги и с участието им в група "Ксетофон".



◊ ПРОЕКТЪТ

4х4 започна през 2011 като литературна шега с размяна на роли на Нощта на музеите и галериите в Пловдив и прерасна в поетично представление, което обиколи шест български града през декември 2011, благодарение на програмата Изкуство в движение на Art Office. През 2012 нивото отново се качва и стихотворенията са се превърнали в музикални парчета (половината от които са съвсем нови и се изпълняват за първи път), а поетите – в техните единствени възможни изпълнители. Премиерата по традиция отново беше в Пловдив – на фестивала „Улица Отец Паисий – Текст” на 12 май, а първото и последно софийско представление за сезона ще бъде тази събота, 23 юни, от 21 ч. в двора на Художествената академия на София: Поетики.


Акция: да извадим зъбите!

4х4 е независим проект, който се издържа чрез волята и желанието на участниците, но тъй като в света върлува Криза и някои неща могат да се случат само чрез финансови средства, призоваваме съпричастните на идеята да ни подкрепят със символична сума в касата на 4х4.

За какво ще бъдат използвани вашите средства: изваждане на зъбите на Мирослав Христов – неговата втората стихосбирка „Зъби”. За жалост усилията на местно издателство да получи финансиране от местна институция на културата с цел издаване на книгата завършиха с неуспех. Всеки дарил символична сума може да запише своето име и да остави контакт за обратна връзка, за да получи книгата след нейното публикуване. Освен това, имената на всички съпричастни ще бъдат записани в печатното издание на стихосбирката.


Ето и какво се случи на поетите от 4х4 през последните 2-3 месеца:

1. Радослав Чичев спечели Бронзовия пегас на "Южна Пролет" в Хасково за дебют в поезията - стихосбирката "От прашинката на деня".
2. Иван Димитров си подели наградата с Оля Стоянова на драматургичния конкурс за нова българска пиеса на абсурда на Благоевградския театър.
3. Ясен Василев спечели наградата на публиката и си подели наградата за книга (Андрогин) със Стефан Радев на Националния литературен поетичен конкурс, Шумен.
4. Мирослав Христов си подели наградата за драматургия с Боян Папазов на фестивала Нова Българска Драма - Друмеви празници, Шумен.

Повече тук:
http://fourbyfourtour.wordpress.com/

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
17.06.2012 г. 20:47
Посетено:
1717
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/15016-poetichno-muzikalniyat-spektakal-4x4-s-novo-izdanie