Сцена / екран / ефир

Артисти търсят пари за Б.Н.Б.

Представяне на нов театрален проект

Артисти търсят пари за Б.Н.Б.


◊ СЪБИТИЕТО

Артисти търсят пари за Б.Н.Б.


Това не е благотворителна акция, която да спаси Българската народна банка от фалит, а опит на актьорите да съберат средства за реализиране на новия си театрален проект със заглавие "Б.Н.Б." Това е нова, българска и непоставяна досега подземна комедия.

Пълното й заглавие е "Б.Н.Б или Безмозъчни Некадърни Бандити" и е написана от Стефан Стоянов, член на трупата, който освен, че работи като актьор, успешно съвместява и професията на телевизионен сценарист, а в свободното си време обикновено почива.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

В подземната комедия се разказва за много странни бандити, които се опитват да оберат държавния резерв. С нелеката задача да режисира този текст се е нагърбил Вельо Горанов. Той гарантира, че сценарият е пълна измислица от автора и няма нищо общо със заобикалящата ни действителност. И добавя: „Реалният живот сега ни предлага такива гениални, изпипани и сигурни методи за обиране, че нашият вариант си остава само наш. Той може да се използва само за комедия. Зрителят  да се посмее  час и половина  на нашите некадърни бандити и да забрави поне за малко онези, които ограбиха страната ни.”

От екипа издадоха, че авторът и артистите подготвят презентация на спектакъла, на която ще бъдат поканени представители на бизнес средите у нас. Представянето на "Б.Н.Б." е на 13 юни от 19 часа в залата на читалище "Славянска Беседа".

Пред зрителите в залата актьорите ще проведат първата си репетиция на маса, а продуцентите от Вагабонд Импрес ще разяснят защо парите на спонсорите няма да отидат на вятъра.

Друга интересна идея на екипа е да направят спектакъла по-достъпен за хората с увреден слух. По време на представлението на живо ще тече симултанен превод на жестомимичен език.
 
„Обръщам се към бизнеса с молба да финансират нашия забавен опит да оберем народната банка” - призова автора.




Автор:
Вагабонд Импрес
Публикация:
10.06.2012 г. 16:41
Етикети:
театърСтефан Стояновтеатрален проект
Вельо Горанов
Б.Н.Б.
подземна комедия
Вагабонд Импрес
Посетено:
1426
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/14949-artisti-tarsyat-pari-za-b-n-b